Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. marca 2022, 9:30
Čas čítania 5:41
Dominik Vetrák

Hviezda z Euphorie a White Lotus pobláznila celý internet. Sydney Sweeney nie je iba sexy, ale aj neuveriteľne talentovaná herečka

FILMY A SERIÁLY SYDNEY SWEENEY
Uložiť Uložené

Dvadsaťštyriročná herečka pobláznila hlavy mužov aj žien – nielen pre svoju krásnu postavu, ale aj vďaka famóznym hereckým schopnostiam. Odkiaľ sa vzala a v čom ju uvidíme nabudúce?

Očarila ťa v seriáli Euphoria, zaskvela sa v seriáli White Lotus, pamätáš si ju možno aj zo seriálu Handmaid’s Tale či z množstva filmov, kde mala menšiu rolu. Málokto vie, že sa v niekoľkých scénach objavila aj v tarantinovke Once Upon a Time In Hollywood. Sydney Sweeney má 24 rokov a hovorí o nej celý internet.

Samej jej prekáža, že ju preslávili scény v seriáli Euphoria, kde sa už niekoľkokrát ukázala nahá. Kto je Sydney Sweeney, ako prerazila v Hollywoode a v akých projektoch sa ukáže v budúcnosti?

V Refresheri radi približujeme kariéry a zaujímavosti zo života hercov. Sydney Sweeney je jedna z herečiek zastupujúcich novú vlnu talentov Hollywoodu a zaujalo nás, akú náročnú cestu do Hollywoodu absolvovala. Ak chceš vidieť podobných článkov viac, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+.

Odporúčané
10 otravných filmových klišé: keď sú čašníci inteligentnejší ako NASA alebo keď záporák povie: „Ty a ja nie sme až takí odlišní“ 10 otravných filmových klišé: keď sú čašníci inteligentnejší ako NASA alebo keď záporák povie: „Ty a ja nie sme až takí odlišní“ 17. februára 2022, 16:30

Rodičov o herectve presvedčila biznisplánom už ako 12-ročná

Nad herectvom začala uvažovať ako 12-ročná, keď rodičov o svojom serióznom záujme presvedčila tak, že im predostrela 5-ročný biznisplán toho, čo chce dosiahnuť. Chcela sa dostať na konkurz do nezávislého filmu ZMD: Zombies of Mass Destruction, ktorý natáčali v okolí mesta Spokane v štáte Washington, kde žila so svojimi rodičmi.

Rolu nakoniec získala, vďaka čomu sa mohla odraziť k ďalším a ďalším rolám. V menších či väčších rolách následne účinkovala ešte vo viac ako 20 projektoch a až potom prišiel zlom v kariére.

 

Predtým ju však dlhé roky rôzni producenti a tvorcovia odmietali. V rozhovore pre ET Canada prezradila, že jej často hovorili, že na to nemá alebo že nie je dosť pekná.

Rozvinula to v rozhovore pre Cosmopolitan, kde tvrdí, že jej producenti neraz povedali, aby schudla alebo aby si prefarbila vlasy. Najhoršie to vraj pre ňu bolo na začiatku, keď jej ľudia posielali správy o tom, že sa má zabiť. Vtedy vraj mala veľmi nízke sebavedomie.

Sydney Sweeney v seriáli Euphoria od HBO.
Sydney Sweeney v seriáli Euphoria od HBO. Zdroj: HBO

Plakala v živom vysielaní na Youtube a od producentov počúvala, že je škaredá

V máji 2021 nahrala na Instagram video, v ktorom plače. Zistila totiž, že „trenduje“ na sociálnej sieti Twitter s označením, že je škaredá. Vo videu vyzýva ľudí, aby si uvedomili, aký vplyv môžu mať ich slová na tých, ktorých sa týkajú. Herečka prezradila, že tomu predchádzal ťažký deň, počas ktorého zažívala zdravotné problémy a pohádala sa s kamarátkou.

Sydney údajne vtedy trápili aj iné zdravotné ťažkosti a hneď nato zistila, že si niektorí ľudia myslia, že je škaredá. Herečka v rozhovore povedala, že si želá, aby si ľudia prestali myslieť, že tým chce na seba pútať pozornosť. Ako sama vraví, niektorí ľudia sa pre takéto komentáre už aj zabili. 

Sydney Sweeney hrala v množstve filmov a seriálov. Niektoré boli slabšie, iné zase priemerné. Sama si to uvedomuje. V rozhovore pre magazín Cosmopolitan povedala, že všetky roly pred seriálmi Everything Sucks! a Sharp Objects „vytesnila“ a najradšej by na toto obdobie svojej kariéry zabudla.

Sydney Sweeney v seriáli Everything Sucks! od Netflixu

Kto je Sydney Sweeney, fantastická herečka zo seriálov Euphoria, Handmaid’s Tale a White Lotus?
Zdroj: Netflix

Podľa vlastných slov to v nej vzbudzuje pocit hanby. Vyskúšala si aj krátku účasť v známejších seriáloch, ako napríklad Pretty Little Liars či Grey’s Anatomy.

Prelom prišiel až v roku 2018, keď získala hlavnú rolu v seriáli Everything Sucks! od streamovacej spoločnosti Netflix. Tá síce seriál zrušila už po prvej sérii, no Sydney Sweeney sa dostala do pozornosti hollywoodskych producentov.

Odporúčané
Prečo nie je 2. séria Euphorie až taká úžasná, ako si myslíš? Prečo nie je 2. séria Euphorie až taká úžasná, ako si myslíš? 8. februára 2022, 19:30

V roku 2018 účinkovala aj v ďalších dvoch seriáloch – Sharp Objects či The Handmaid’s Tale, kde upútala ešte viac divákov. Zaujímavé je, že seriály Everything Sucks! a Sharp Objects natáčala naraz. Cez týždeň sa venovala prvému a cez víkend zase druhému seriálu. 

Vyhľadávala aj filmy, z ktorých najviac vyčnieval Big Time Adolescence, kde si zahrala po boku komika a herca Peta Davidsona. V tom istom roku predviedla svoj talent aj v romantickej dráme Clementine a v niekoľkých scénach sa ukázala aj vo filme Once Upon a Time in Hollywood od režiséra Quentina Tarantina.

Už vtedy mala Sydney dávno nastavený zaujímavý spôsob, ako pristupovať k svojim postavám. Pre magazín Coveteur prezradila, že pre každú jednu postavu si vytvorí akúsi knihu, do ktorej zaznamená jej fiktívny život, aby sa do nej lepšie vžila. Hodí sa jej to vraj vtedy, keď sa má jej herecký prejav sústrediť na neverbálnu komunikáciu a prejavy emócií bez dialógov.

Práca na filme Quentina Tarantina

V tom istom rozhovore opisovala aj svoj zážitok pri natáčaní filmu Once Upon a Time in Hollywood od režiséra Quentina Tarantina. Nesmierne ho vychválila a cení si jeho podporu, ktorú z jeho strany po celý čas cítila. Obľúbila si aj herca Brada Pitta, ktorého vníma ako vzor pre to, ako sa správa ku kolegom.

Odporúčané
Konečne vieme, či Brad Pitt zabil svoju filmovú manželku v Tarantinovom Once Upon a Time in Hollywood Konečne vieme, či Brad Pitt zabil svoju filmovú manželku v Tarantinovom Once Upon a Time in Hollywood 29. júna 2021, 18:39

Bolo jedno, či išlo o člena štábu alebo o neznámeho herca. Pitt bol ku všetkým veľmi milý a ohľaduplný a ona dúfa, že taká bude po celý zvyšok svojho života. O rok neskôr prišiel ďalší veľký prelom v kariére. HBO ju obsadilo do tínedžerského seriálu Euphoria, kde stvárnila Cassie, príťažlivé dievča, ktoré v živote robí zlé rozhodnutia, čo ho stavia do kritických situácií.

Sydney Sweeney sa kvôli role vyzliekla už v prvej sérii, takže sa dostala pod drobnohľad množstva divákov a kritikov. Je totiž nesmierne príťažlivá a má sexy postavu. Herečka však nechce, aby sme si ju všímali len preto. 

Natáčanie nahých scén

Veľa divákov a kritikov si uvedomilo, aká je talentovaná, až po jej účasti v seriáli White Lotus od HBO. Herečka to vraj nechápe. Jej postava v slávnejšom seriáli Euphoria totiž tiež prekonávala náročné emocionálne premeny. U tej sa však stala centrom pozornosti a debaty.

Herečka v rozhovore pre magazín Cosmopolitan tvrdí, že sa snaží od nahých scén mysľou dištancovať. „Keď sa pozerám na tie nahé scény, vidím v nich postavy, ktoré hrám. Nie sú to nahé scény Sydney Sweeney, ale napríklad Cassie Howard“ (meno jej postavy z Euphorie – pozn. red.).

Herečka podľa svojich slov vníma nahé scény medzi mužmi a ženami ako príklad dvojakého štandardu v Hollywoode. Keď sa pred kamerami vyzlečú ženy, trpia podľa nej oveľa viac, a to hlavne preto, že ich niektorí ľudia prestanú vnímať ako herečky a berú ich len ako ďalšie ženy, ktoré boli ochotné pre rolu sa vyzliecť. Naopak, keď to urobia muži, je to odvážne a vyhrávajú všelijaké ocenenia. 

Sydney Sweeney v seriáli White Lotus od HBO.
Sydney Sweeney v seriáli White Lotus od HBO. Zdroj: HBO

V 2. sezóne seriálu Euphoria sa znova vyzliekla, no mala pocit, že v niektorých scénach je jej nahota bezvýznamná a z hľadiska deja a obohatenia postáv nič neprináša. Niekoľko takýchto scén teda z 2. série tvorcovia upravili po tom, čo s herečkou súhlasili.

Sydney Sweeney sa podľa vlastných slov obávala, že v dejovo dôležitých scénach si diváci budú všímať jej nahé telo a vôbec to scéne nepomôže. Herečka tvrdí, že jej nahota v seriáli neprekáža, pokiaľ má význam a na natáčaní sa cíti pohodlne. 

Sydney Sweeney v seriáli Euphoria od HBO.
Sydney Sweeney v seriáli Euphoria od HBO. Zdroj: HBO

Sydney Sweeney mala veľmi náročný rozbeh v kariére. Pre jej ambície sa rodina presťahovala do Los Angeles. Jej otec stratil prácu, nemali žiadne peniaze a rodičia sa nakoniec rozviedli. Sydney tvrdí, že ju z rozchodu rodičov vinil jej brat a psychicky preto trpela. Prázdno v srdci zanechané po rozpade rodiny sa vraj snažila kompenzovať v náručiach rôznych chlapcov.

Ako herečka nemala prístup k väčšine svojich peňazí zarobených z herectva až do 18. narodenín. Dlho plánovala, že rodinu spojí tak, že kúpi ich starý rodinný dom práve z týchto peňazí. Keď mala 18 rokov a získala prístup k účtu, zistila, že jej chýba strašne veľa peňazí, a emocionálne ju to rozložilo. S otcom sa odcudzili, no vzťahy s mamou a bratom má už lepšie, prezradila v rozhovore pre magazín Cosmopolitan.

Euphoria
Zdroj: HBO

Nedávno si vďaka výplate za svoje posledné seriály kúpila vlastný dom. Herečka si extrémne stráži svoje súkromie a drží si okolo seba len úzky okruh blízkych ľudí. Vo voľnom čase opravuje svoje retro auto. V pracovnom čase ohuruje divákov svojím úžasným výkonom. S každou ďalšou časťou Euphorie dokazuje, že Zendaya nie je jediná výnimočná herečka v seriáli, a emotívne výlevy a postupné psychické zrútenie hrá veľmi dobre.

Čo sa týka samotnej postavy Cassie z Euphorie, herečka neschvaľuje veľa z jej rozhodnutí a činov. Jedným dychom však dodáva, že v tom veku bola dosť emotívna a zrejme by bola schopná urobiť niekoľko zlých vecí, ktorých sa dopustila aj postava Cassie.

Sydney Sweeney je známa tým, že už v 22 rokoch založila producentskú spoločnosť s názvom Fifty-Fifty Films. Herečka cez ňu bude produkovať seriál The Players Table podľa príbehu knihy They Wish They Were Us. Vyjde na HBO a okrem produkcie si v ňom zahrá jednu z hlavných rol. Ráta sa s tým, že sa vráti aj v 3. sérii Euphorie. Je jasné, že v budúcnosti sa s ňou budeme stretávať častejšie, keďže je o ňu veľký záujem.

Kto je Sydney Sweeney, fantastická herečka zo seriálov Euphoria, Handmaid’s Tale a White Lotus?
Zdroj: Netflix

Čo ti s ňou odporúčame vidieť? Seriály Euphoria, Shark Objects a White Lotus a filmy Big Time Adolescence a The Voyeurs.

Domov
Zdieľať
Diskusia