Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2022, 14:05
Čas čítania 1:21
Martin Mičuda

Nová Fabia prichádza v atraktívnom vyhotovení Monte Carlo so športovým nádychom

Nová Fabia prichádza v atraktívnom vyhotovení Monte Carlo so športovým nádychom
Zdroj: Škoda Auto
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY FABIA ŠKODA
Uložiť Uložené

Spoznávame tretí model značky Škoda vo vyhotovení odkazujúcom na úspechy v motoršporte.

Po úvodných počítačových vizualizáciách spoznávame štýlovo orientovanú Fabiu so športovým nádychom už aj na oficiálnych fotografiách so sériovou podobou. Škoda tak po modeloch Scala a Kamiq uvádza na scénu tretí aktuálny model, ktorý je možné zakúpiť v atraktívnom vyhotovení Monte Carlo. To sa za ostatné roky stalo neodmysliteľnou súčasťou portfólia, ktorým český výrobca odkazuje na svoje pretekárske úspechy.

Odporúčané
EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? 14. februára 2022, 16:30

V poradí štvrtá Fabia získava tradičné čierne doplnky, ktoré jej pridávajú opticky športovejší temperament. Základom je čierna strecha vrátane A-stĺpikov a krytov spätných zrkadiel, orámovanie masky chladiča, splitter v spodnej časti predného nárazníka, bočné prahy či naznačený difúzor na zadnom nárazníku. Štandardom sú full-LED svetlomety s tmavším podkladom, tmavšie okná od B-stĺpika, no a chýbať nemôžu ani ozdobné plakety na predných blatníkoch a štýlovejšie disky – 16" Proxima, 17" Procyon alebo 18" Libra.

Škoda, Fabia, Monte Carlo,
Zdroj: Škoda Auto


Novinkou pre Fabiu Monte Carlo je nápis Škoda na veku batožinového priestoru v čiernom vyhotovení. Interiér sa nesie v červeno-čiernom podaní. Poznávacím znakom sú najmä štandardne dodávané športovo strihnuté sedadlá s integrovanými hlavovými opierkami a výraznejším bočným vedením. Kokpitu dominujú červené doplnky, ktoré vizuálne oživia palubnú dosku, stredový tunel aj výplne dverí, pribudli zároveň aj časti s imitáciou karbónových vlákien.

Volant je 3-ramenný so zrezaným vencom v spodnej časti. Fabia Monte Carlo má štandardne vo výbave 8" displej infotainmentu Bolero, zákazník si môže taktiež zvoliť systém Amundsen s 9,2" obrazovkou či 10,25" digitálne budíky.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Po technickej stránke sa nič nemení, dá sa však objednať aj športový podvozok, ktorý je znížený o 15 milimetrov. Ako sa predpokladalo, Monte Carlo nemá dosah na pohonné jednotky. Hoci Škoda pre štýlové vyhotovenie neponúkne základné trojvalce MPI, ponuka zvyšných agregátov TSI je identická s klasickou Fabiou. Najmä v kombinácii so štvorvalcom 1.5 TSI a jeho maximálnou rýchlosťou 225 km/h môžeme hovoriť o akejsi baby Fabii RS. Presné parametre sú nasledovné:

  • 1.0 TSI – 70 kW/95 k & 175 Nm, 5-st. manuál, 0-100 km/h za 10,6 s
  • 1.0 TSI – 81 kW/110 k & 200 Nm, 6-st. manuál/7-st. DSG, 0-100 km/h za 9,7/9,5 s
  • 1.5 TSI – 110 kW/150 k & 250 Nm, 7-st. DSG, 0-100 km/h za 7,9 s
Škoda, Fabia, Monte Carlo,Škoda, Fabia, Monte Carlo,Škoda, Fabia, Monte Carlo,Škoda, Fabia, Monte Carlo,
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia