Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2022, 11:43
Čas čítania 1:45
Viktor Kniš

Blahovi sa nepáči, že na neho „huckali rozzúrené liberálne masy“. Sám robil to isté. Zablokovaný Facebook si vysvetlil po svojom

NEWS ĽUBOŠ BLAHA
Uložiť Uložené

Podpredseda Smeru – SD tvrdí, že Facebook mu na 24 hodín zablokovali pre staré video. Dôkaz nemá.

Poslanec Ľuboš Blaha môže opäť prispievať na Facebook, uplynul mu 24-hodinový ban, ktorý mu uložila spoločnosť Meta. Podpredseda Smeru – SD tvrdí, že sociálna sieť ho zablokovala v súvislosti so starším príspevkom, v ktorom šíril hoaxy. Naznačuje, že koalícia má napojenie na „americké miliardárske korporácie“, ktoré určujú, čo slovenský ľavicový politik smie a čo nesmie povedať

„Majú totižto dvojmesačný reakčný čas – gratulujem. Úplne že svetelná rýchlosť. Ale zjavne sa to niekomu v USA hodilo urobiť to v čase, keď tu prebieha diskusia o americkej okupácii,“ hovorí Blaha. Verejnosti neposkytol žiadny dôkaz, že jeho ban súvisí so starším príspevkom. 

Blahov a Ficov zoznam vlastizradcov

S väčšou pravdepodobnosťou si Facebook všimol, že poslanec Smeru zverejnil „zoznam vlastizradcov“ – koaličných poslancov, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA. Týmto poslancom sa začali agresívni podporovatelia opozície vyhrážať, zdieľali ich adresy a navštívili ich doma. Robert Fico plánuje mená poslancov hlasujúcich za zmluvu s USA zverejniť aj na bilbordoch.

Odporúčané
VIDEO: „Prúdia sem africkí špekulanti a za všetko môže Amerika.“ Vysvetľujeme hoaxy Blahu, Uhríka a Fica VIDEO: „Prúdia sem africkí špekulanti a za všetko môže Amerika.“ Vysvetľujeme hoaxy Blahu, Uhríka a Fica 7. januára 2023, 15:00

Blahovi sa však zároveň nepáčilo, keď mu rovnakým spôsobom odpovedal bloger Radovan Bránik. Ten zverejnil adresu podpredsedu Smeru – SD. „Huckal na mňa rozzúrené liberálne masy. Večer mi tu pod oknom vrieskali nenávistní ožrani, aby sa deťom lepšie zaspávalo. Som na to už za tie roky zvyknutý, nerobím z toho národnú katastrofu ako liberáli,“ sťažoval sa Blaha. 

Podpredseda strany Smer-SD Ľuboš Blaha.
Podpredseda strany Smer-SD Ľuboš Blaha. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Nie je to prvýkrát

Pred pár dňami Ľuboš Blaha vypovedal na polícii v súvislosti so svojimi tvrdeniami o tom, že bývalý policajný prezident Milan Lučanský vo väzbe údajne nespáchal samovraždu. Podpredseda strany Smer – SD naznačoval, že Lučanského zavraždili. Polícia ešte neukončila vyšetrovanie smrti Milana Lučanského, komisia ministerstva spravodlivosti však už skonštatovala, že nezistila informácie, ktoré by nasvedčovali tomu, že zranenia bývalého šéfa polície zavinila iná osoba.

Facebook vymazal príspevok podpredsedu Smeru Ľuboša Blahu, v ktorom šíril dezinformácie týkajúce sa očkovania a tretej vlny pandémie. Blaha vo videu v desiatich bodoch opisoval, prečo vraj očkovanie nie je efektívne. „Odstraňujeme dezinformácie o covide-19, ktoré vedú k hrozbe fyzickej ujmy, bez ohľadu na to, kto ich zverejnil,“ uviedla platforma v oficiálnom stanovisku.

Odporúčané
Victor Breiner: Pracujeme na analýze ruskej propagandy na Youtube, z výsledkov sa mi zatočila hlava (Rozhovor) Victor Breiner: Pracujeme na analýze ruskej propagandy na Youtube, z výsledkov sa mi zatočila hlava (Rozhovor) 22. júna 2022, 12:30

Ďalšie video mu vymazal Youtube. Išlo o záznam rozhovoru pre konšpiračný portál ZVTV s názvom „Toto je očkovací fašizmus”. Kanál prevádzkuje vydavateľ dezinformačného časopisu Zem a vek. 

Nedávno Ľuboš Blaha zmanipuloval video s prezidentkou Zuzanou Čaputovou tak, že poslanec zo Smeru sa v ňom pokúsil dať do rozporu súčasný postoj prezidentky k dohode o obrannej spolupráci s USA s jej výrokmi v predvolebnej diskusii. Cielene skrátil dlhé vyjadrenie na pár sekúnd. Palác sa voči konšpirácii ohradil. 

Za Blahu sa už prezidentke ospravedlňovala aj Slovenská akadémia vied, keďže politik pre SAV dlhodobo pracuje. Predsedníctvo sa dištancuje od jeho vyjadrení s tým, že „nemôže strpieť opakované popieranie etických štandardov záväzných pre člena vedeckej komunity“.

Domov
Zdieľať
Diskusia