Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 13:49
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Predsedníctvo SAV sa ospravedlnilo prezidentke Čaputovej za vyjadrenia smeráka Ľuboša Blahu, ktorý pre Akadémiu pracuje

NEWS ĽUBOŠ BLAHA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Blaha sa dlhodobo vyjadruje na adresu prezidentky kriticky, často šíri dezinformácie a hoaxy.

Predsedníctvo Slovenskej akadémie vied sa dištancuje od vyjadrení poslanca Národnej rady SR Ľuboša Blahu, ktorý dlhodobo útočí na prezidentku Zuzanu Čaputovú. SAV tvrdí, že vyjadrenia podpredsedu Smeru „nespĺňajú ani základné požiadavky slušnosti a úplne sa vymykajú étosu, ktorým by sa mal spravovať vedec, člen akademickej obce“.

K príspevkom Blahu sa vyjadrujú, lebo je zamestnancom Ústavu politických vied SAV. Aj napriek tvrdým vyjadreniam však na tejto pozícii zostáva. 

„Predsedníctvo SAV má snahu nezapájať sa do politických diskusií, ale nemôže strpieť opakované popieranie etických štandardov záväzných pre člena vedeckej komunity, ako sme tomu svedkami zo strany tohto zamestnanca SAV. Predsedníctvo SAV sa dištancuje od uvedených výrokov a zároveň sa za ne ospravedlňuje prezidentke Slovenskej republiky a verejnosti,“ dodávajú v oficiálnom vyhlásení. 

Ľuboš Blaha dlhodobo hlavu štátu uráža, naznačuje, že ju ovládajú neexistujúce mocnosti, a vymýšľa si kontext, ktorý neexistuje. Pred niekoľkými dňami ju nazval „rozzúrenou dogou, ktorá šteká po opozičnom lídrovi ako ohrdnutá nevesta“.

Domov
Zdieľať
Diskusia