Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2022, 20:47
Čas čítania 1:35
Viktor Kniš

Ľuboš Blaha bol vypovedať na polícii. Podali na neho trestné oznámenie za tvrdenie, že Lučanský nespáchal samovraždu

NEWS ĽUBOŠ BLAHA
Uložiť Uložené

Vyšetrovanie vraždy políciou sa ešte stále neskončilo, záver komisie ministerstva spravodlivosti je, že neexistujú dôkazy o tom, že smrť Milana Lučanského zapríčinila iná osoba.

Poslanca Ľuboša Blahu predvolali na výsluch na polícii v súvislosti s jeho tvrdeniami o tom, že bývalý policajný prezident Milan Lučanský vo väzbe údajne nespáchal samovraždu. Podpredseda strany Smer – SD naznačoval, že v tom čase obvineného Lučanského mohol v prešovskom ústave na výkon väzby niekto napadnúť.

Tvrdí to, lebo „milióny Slovákov“ 

Na Blahu niekto za tieto tvrdenia podal trestné oznámenie, upozornili Topky. Poslanec sa k tomu priznal sám, v trestnej veci ho zastupuje bývalý minister vnútra Robert Kaliňák. 

„Ráno som bol aj so svojím právnym zástupcom Robom Kaliňákom na výsluchu na Sasinkovej. Neustále ma potrebujú zastrašovať – už som si zvykol. Nejaký pomätenec na mňa podal trestné oznámenie za to, že som napísal status, že generál Milan Lučanský nespáchal samovraždu,“ napísal Blaha. 

Poslanec Smeru tvrdí, že nešíri konšpirácie, ale názor „miliónov Slovákov“, ktorí sú podľa neho presvedčení, že Milana Lučanského zabili. Blaha pochválil policajta, ktorý výsluch viedol, vraj bol milý a zdvorilý. Zdôraznil, že od rodiny Lučanského má informácie o prelomových zisteniach, ktoré údajne dokazujú, že policajný exprezident nespáchal samovraždu.

Ľuboš Blaha.
Ľuboš Blaha. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Dôkazy zatiaľ nemá, vymýšľal si viackrát

Polícia ešte neukončila vyšetrovanie smrti Milana Lučanského, komisia ministerstva spravodlivosti však už skonštatovala, že nezistila informácie, ktoré by nasvedčovali tomu, že zranenia bývalého šéfa polície zavinila iná osoba. Komisia však nemala k dispozícii zdravotnú dokumentáciu, pretože rodina odmietla súčinnosť. Závery policajného vyšetrovania by mali byť známe už čoskoro. 

Nie je to prvýkrát, čo Ľuboš Blaha zverejňuje nepotvrdené informácie bez dôkazov.

Facebook vymazal príspevok podpredsedu Smeru Ľuboša Blahu, v ktorom šíril dezinformácie týkajúce sa očkovania a tretej vlny pandémie. Blaha vo videu v desiatich bodoch opisoval, prečo vraj očkovanie nie je efektívne. „Odstraňujeme dezinformácie o covide-19, ktoré vedú k hrozbe fyzickej ujmy, bez ohľadu na to, kto ich zverejnil,“ uviedla platforma v oficiálnom stanovisku.

Odporúčané
VIDEO: „Prúdia sem africkí špekulanti a za všetko môže Amerika.“ Vysvetľujeme hoaxy Blahu, Uhríka a Fica VIDEO: „Prúdia sem africkí špekulanti a za všetko môže Amerika.“ Vysvetľujeme hoaxy Blahu, Uhríka a Fica 7. januára 2023, 15:00

Ďalšie video mu vymazal Youtube. Išlo o záznam rozhovoru pre konšpiračný portál ZVTV s názvom „Toto je očkovací fašizmus”. Kanál prevádzkuje vydavateľ dezinformačného časopisu Zem a vek. 

Nedávno Ľuboš Blaha zmanipuloval video s prezidentkou Zuzanou Čaputovou tak, že poslanec zo Smeru sa v ňom pokúsil dať do rozporu súčasný postoj prezidentky k dohode o obrannej spolupráci s USA s jej výrokmi v predvolebnej diskusii. Cielene skrátil dlhé vyjadrenie na pár sekúnd. Palác sa voči konšpirácii ohradil. 

Za Blahu sa už prezidentke ospravedlňovala aj Slovenská akadémia vied, keďže politik pre SAV dlhodobo pracuje. Predsedníctvo sa dištancuje od jeho vyjadrení s tým, že „nemôže strpieť opakované popieranie etických štandardov záväzných pre člena vedeckej komunity“.

Domov
Zdieľať
Diskusia