Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. februára 2022, 10:23
Čas čítania 0:59
Jakub Paulík

Vulgárna nahrávka Marcela Merčiaka: zamestnanec, ktorý ju zverejnil, v RTVS skončil

NEWS MARCEL MERČIAK
Uložiť Uložené

So športovým komentátorom sa v RTVS porozprávajú osobne po jeho návrate z Pekingu.

RTVS po dohode ukončila pracovný pomer s osobou, ktorá zverejnila nahrávku so športovým komentátorom Marcelom Merčiakom. Informáciu pre Refresher potvrdila hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

Nemohla však spresniť, koho prepustili. „Došlo k dohode medzi zamestnancom a jeho priamym nadriadeným, ale vzhľadom na ochranu súkromia to nebudeme bližšie špecifikovať,“ dodala po telefóne.

Odporúčané
Merčiakov výbuch na podriadených nebol ojedinelý, tvrdí Pročko: Toto nemá s kolegialitou nič spoločné Merčiakov výbuch na podriadených nebol ojedinelý, tvrdí Pročko: Toto nemá s kolegialitou nič spoločné 7. februára 2022, 16:07
Oficiálne stanovisko RTVS uvádzame v plnom znení:

„RTVS dôsledne prešetrila situáciu ohľadom uniknutej nahrávky súkromnej konverzácie zamestnancov. Osoba, ktorej konanie viedlo k úniku predmetnej konverzácie, už nie je zamestnancom RTVS, k čomu dospeli po vzájomnej dohode s priamym nadriadeným. V rámci ochrany súkromia a zamedzenia ďalšieho šírenia negatívnych emócií medzi verejnosťou nebudeme špecifikovať meno ani pracovné zaradenie danej osoby. Chceme však zdôrazniť, že táto osoba nebola v priamom konflikte s Marcelom Merčiakom a zverejneniu nepredchádzali osobné konflikty z minulosti ani zo súčasnosti. RTVS veľmi zodpovedne pristupuje k atmosfére a vzťahom na pracovisku a vzniknutú situáciu budeme interne riešiť aj s Marcelom Merčiakom po jeho návrate z Pekingu.“

Na uniknutej nahrávke z RTVS, ktorá koluje po internete, je počuť, ako Marcel Merčiak vulgárne nadáva kolegovi. Nahnevalo ho, že mu spolupracovník nedodal požadovanú informáciu, a tak nechtiac divákom ohlásil nesprávny čas. Športový komentátor sa už za svoje slová verejne ospravedlnil a tvrdil, že konal pod tlakom.

Poslanec Jozef Pročko z OĽaNO však tvrdí, že Merčiak sa takýmto spôsobom nesprával prvýkrát. „Každý máme právo na skrat. No medzi športovými moderátormi a pracovníkmi v RTVS športe mám veľmi veľa priateľov a tí mi potvrdili, že tento výbuch nebol ojedinelý,“ vyjadril sa poslanec.

Domov
Zdieľať
Diskusia