Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Viktor Kniš
7. februára 2022, 16:07
Čas čítania 1:18

Merčiakov výbuch na podriadených nebol ojedinelý, tvrdí Pročko: Toto nemá s kolegialitou nič spoločné

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Poslanec Jozef Pročko tvrdí, že Marcel Merčiak už viackrát vystupoval vo vzťahu k svojim kolegom agresívne.

Marcela Merčiaka sa zastalo viacero známych osobností vrátane Borisa Kollára. V reakcii na uniknutý audiozáznam z komunikácie s operačným strediskom viacerí tvrdia, že je normálne občas „vypustiť paru“ a zanadávať si.

Poslanec Jozef Pročko však zverejnil reakciu, ktorá sa od ostatných odlišuje. Tvrdí, že aj keď sú ostré vulgarizmy pri stresových situáciách bežné, u Marcela Merčiaka podľa jeho zistení nie sú výnimočné. 

Poslanec hnutia OĽaNO sa podľa svojich slov rozprával s viacerými kolegami športového moderátora, ktorí mu vraj potvrdili, že Merčiak sa k svojim kolegom správa podobným spôsobom často. 

„Áno, komu nerupli nervy, kto niekomu nevynadal. Toto, čo predviedol M. M., nemá s kolegialitou nič spoločné. Nejde o to, že ich poslal do p..e, ide o intonáciu a pre mňa vzťah k podriadeným. Každý máme právo na skrat. No medzi športovými moderátormi a pracovníkmi v RTVS športe mám veľmi veľa priateľov a tí mi potvrdili, že tento výbuch nebol ojedinelý,“ tvrdí Pročko. 

Podľa politika má každý človek právo na druhú šancu a verí, že po tejto skúsenosti sa Marcel Merčiak začne správať ku kolegom inak. 

Pročkov názor je v tejto kauze skôr výnimočný, Merčiak sa totiž dočkal od verejnosti veľkej podpory. 

Spevák Vratko Rohoň by si napríklad prial, aby komentátori takto vystupovali aj za bežných okolností: „Ak bude Marcel Merčiak odteraz takto komentovať, tuším začnem pozerať šport. MM rulezz.“

7. februára 2022, 17:30 Čas čítania 3:43 Marcel Merčiak nie je jediný. Tieto vulgárne momenty v minulosti pobavili slovenských divákov Marcel Merčiak nie je jediný. Tieto vulgárne momenty v minulosti pobavili slovenských divákov

Spevák Jakub Petraník tvrdí, že tiež nadáva všade, kam chodí. „Inak ja tiež v práci riadne nadávam. A vlastne aj na tenise, aj na drinku s kamošmi, za volantom, na benzínke, keď si niekto predo mnou objedná hotdog a vlastne aj pred mamkou mi ujde niekedy. Nahrávku Merčiaka zverejnil nahnevaný kolega – nejaký ko**t asi alebo čo,“ napísal Jakub Petraník.  

Ani Juraj Čurný nemá s nadávkami problém, ale rovnako upozornil na chýbajúci kontext. „Na margo vulgarizmov: práve čítam knihu denníkov Milana Lasicu (V krátkosti), v ktorých bez váhania a opakovane siaha do najkratšieho slovníka slovenského jazyka, a musím povedať, že ho to v mojich očiach ešte viac ‚poľudšťuje‘.“

Domov
Zdieľať
Diskusia