Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2022, 12:46
Čas čítania 0:37
Richard Balog

Vydražili 200 párov tenisiek Louis Vuitton x Nike Air Force 1. Najdrahší pár si niekto kúpil za vyše 350-tisíc dolárov

Vydražili 200 párov tenisiek Louis Vuitton x Nike Air Force 1. Najdrahší pár si niekto kúpil za vyše 350-tisíc dolárov
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA LOUIS VUITTON NIKE VIRGIL ABLOH
Uložiť Uložené

Aukčný dom Sotheby's v spolupráci s módnym domom venuje celý zisk z predaja fondu na podporu afroamerických študentov módy, ktorý založil Virgil Abloh.

Aukčný dom Sotheby's vydražil všetkých 200 párov limitovaných tenisiek Louis Vuitton x Nike Air Force 1, ktoré navrhol Virgil Abloh. Spoločnosti celý zisk odovzdajú fondu na podporu afroamerických študentov módy. Ide o 25,3 milióna dolárov. 

Najdrahším vydraženým vyhotovením boli tenisky v ženskej veľkosti US 5. Majiteľ zaplatil za pár približne 350-tisíc dolárov. Každý pár bol zabalený v luxusnom koženom obale s monogramom francúzskeho módneho domu aj s logom značky Nike. 

Odporúčané
Virgil Abloh s kolektívom Been Trill vymenili mixážne pulty za krajčírsky meter a ovládli módny priemysel Virgil Abloh s kolektívom Been Trill vymenili mixážne pulty za krajčírsky meter a ovládli módny priemysel 10. februára 2022, 8:30

Aukcia trvala od 26. januára do 8. februára a jednotlivé kúsky boli vystavené v newyorskej pobočke Sotheby's. Výsledné sumy prekvapili aj zástupcov oboch značiek, ktorí očakávali niekoľkonásobne nižšie ponuky. Do aukcie sa zapojilo 1 200 ľudí z 50 krajín. 

Vedenie značky Louis Vuitton plánuje tento rok niekoľko ďalších iniciatív v prospech Ablohovej nadácie, píše Highsnobiety

Tenisky Nike Air Force 1 boli súčasťou mužskej ready-to-wear kolekcie určenej na obdobie jar/leto 2022, ktorú Abloh predstavil ešte minulý rok. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sotheby's (@sothebys)

Domov
Zdieľať
Diskusia