Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
7. februára 2022, 11:12
Čas čítania 0:39
Kamila Šebestová TASR

Európski politici vrátane Ivana Korčoka mieria do Ruska a na Ukrajinu. Dúfajú, že sa im podarí deeskalovať napätie na hraniciach

NEWS RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA VOJNY
Uložiť Uložené

Rusko za uplynulé týždne pri hraniciach s Ukrajinou rozmiestnilo desaťtisíce vojakov. Moskva však inváziu odmieta a žiada od Západu bezpečnostné záruky.

Európski politici mieria na miesto rusko-ukrajinského konfliktu. Tento týždeň sa stretáva francúzsky prezident Emmanuel Macron s ruskou hlavou štátu Vladimirom Putinom v Moskve. Predtým však smeruje na Ukrajinu, kde sa pokúsi o deeskaláciu krízy, píše portál Euractiv. Ďalšie dôležité stretnutie bude v Bielom dome, kam odcestoval nemecký kancelár Olaf Scholz. 

Na Ukrajinu dnes smeruje aj slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok. Na palube českého vládneho špeciálu je s českým ministrom Janom Lipavským a rakúskym ministrom Alexandrom Schallenbergom. 

„Dnes navštívime východ krajiny, konkrétne Stanicu Luhanskú, mestečko na línii kontaktu v Luhanskej oblasti, aby sme sa oboznámili so situáciou priamo na mieste. Zajtra bude naša návšteva pokračovať rokovaniami v Kyjeve,“ napísal šéf slovenskej diplomacie na svojom facebookovom účte

„V napätej situácii je dôležité prejaviť solidaritu Ukrajine, nášmu bezprostrednému susedovi,“ dodal Ivan Korčok. 

Rusko za uplynulé týždne pri hraniciach s Ukrajinou rozmiestnilo desaťtisíce vojakov. Moskva však inváziu odmieta a žiada od Západu bezpečnostné záruky. Ak chceš získať prehľad o rusko-ukrajinskom konflikte, viac sa dočítaš v tomto článku. 

Odporúčané
Politológ Pavel Havlíček: Ak by Rusko napadlo Slovensko, začala by sa tretia svetová vojna. To však nespraví (Rozhovor) Politológ Pavel Havlíček: Ak by Rusko napadlo Slovensko, začala by sa tretia svetová vojna. To však nespraví (Rozhovor) 28. januára 2022, 16:30
Domov
Zdieľať
Diskusia