Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2022, 11:31
Čas čítania 0:46
Ema Stanovská

Dráčik otvorene protestuje proti obrannej dohode s USA. Na stránke píše, že chce „územie bez cudzích vojsk a základní“

NEWS OBRANNÁ DOHODA S USA
Uložiť Uložené

Refresher sa s Dráčikom snažil niekoľkokrát spojiť, no neúspešne.

Internetový obchod detského hračkárstva Dráčik zverejnil na svojej úvodnej stránke nápis, ktorým vyjadruje postoj k obrannej dohode Slovenska s USA. 

Na stránke je veľkými písmenami uvedené: „Slováci si želajú mier pre všetky národy. Chceme naše územie bez cudzích vojsk a základní.“ Odkaz dopĺňa ilustrácia holubice. Nápis sa však nezobrazuje každému.

dracik.sk
Zdroj: Dracik.sk

Najnovšie sa na stránke objavil aj o niečo väčší nápis: „Kto chce mier, bude mať mier. Kto chce vojnu, bude mať vojnu. Zbraňami mier nedosiahneš. Myslite na budúcnosť našich detí.“

Refresher sa snažil viackrát – trikrát telefonicky a raz mailom – spojiť s marketingovým oddelením Dráčika a získať od hračkárstva vyjadrenie. Telefón nám však nezdvihli a na mail nereagovali.

Dohoda o obrannej spolupráci, ktorú dnes podpísal minister obrany Jaroslav Naď a šéf diplomacie USA Antony Blinken, umožní americkým ozbrojeným silám využívať vojenské letiská Malacky-Kuchyňa a Sliač, prípadne iné priestory.

Odporúčané
Slovensko podpísalo s USA dohodu o obrannej spolupráci. Jaroslav Naď tvrdí, že naša spolupráca s USA je na vynikajúcej úrovni Slovensko podpísalo s USA dohodu o obrannej spolupráci. Jaroslav Naď tvrdí, že naša spolupráca s USA je na vynikajúcej úrovni 4. februára 2022, 7:21

Opozícia zmluvu kritizuje a hovorí o vytváraní amerických vojenských základní na Slovensku, približovaní amerických vojsk k ruskej hranici a okliešťovaní kompetencií našich štátnych orgánov. Proti dohode protestoval napríklad bývalý šéf parlamentu Andrej Danko či predseda Smeru-SD Robert Fico.

Spoločnosť Dráčik je najväčším maloobchodným predajcom hračiek na Slovensku a vďaka rýchlej expanzii sa stáva významným predajcom aj v Českej republike.

Domov
Zdieľať
Diskusia