Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2022, 18:35
Čas čítania 1:00
Daniel Mikolášik

„Keď chcete robiť divadlo, choďte na ulicu,“ odpovedal novinárke Peter Pellegrini. Otázky o financovaní strany odignoroval a ušiel

POLITIKA PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Predsedovi Hlasu počas otázok došla trpezlivosť.

Priestor na otázky počas tlačovej konferencie opozičnej strany Hlas-SD o zvyšovaní cien potravín sa skončil predčasne. Lídra opozičnej strany Petra Pellegriniho totiž rozzúrili otázky novinárky Márie Benedikovičovej z Denníka N, ktorú zaujímali nezrovnalosti týkajúce sa záznamov financovania strany Hlas na jej webe.

Novinárka sa pýtala, prečo po otázkach Denníka N strana v tichosti upravila zoznam darcov a ako je možné, že niekoľko darov chýbalo. Podľa všetkého tam ani po úprave doteraz jeden dar uvedený nie je. Peter Pellegrini tvrdil, že on nemá vedomosť, aké údaje boli uvedené na webovej stránke. Bránil sa, že on nemá na starosti hospodárenie strany.

Po pár minútach už predsedovi Hlasu došla trpezlivosť, argumentoval, že novinárke osobne poslal výpisy z účtov, aby o nich nevytvárala mylný obraz. „Už tri dni nás tu naháňate, lebo si myslíte, že ste obrovská investigatívna novinárka, obrovskú kauzu ste našli,“ reagoval podráždene.

„Čo vy tu splietate za bláznoviny? My máme financovanie krištáľovo čisté. Choďte sa pozrieť do OĽaNO, čo tam stvárajú. A pripomínam, že my nemáme ani jedno euro zo štátneho rozpočtu. Vy neviete, čo vlastne chcete,“ odpovedal Benedikovičovej a chystal sa ukončiť brífing.

Odporúčané
Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník 11. apríla 2024, 16:30

Novinárka však mala ďalšie otázky, čo už podráždený Pellegrini nevydržal. „Keď si chcete robiť svoje divadlo, tak si ho robte na ulici. Nebudete to robiť v našej tlačovej miestnosti,“ odpovedal a dodal, že má úctu k novinárom, ak sa pýtajú normálne a nie bludy. Ďalšie pripomienky novinárky odignoroval a spoločne s ostatnými členmi strany odišiel.

Dramatický odchod po otázkach novinárky sa nachádza v 30. minúte v závere brífingu

Domov
Zdieľať
Diskusia