Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2022, 10:34
Čas čítania 0:46
Tímea Krauszová

Poslancovi Miroslavovi Sujovi hrozí pokuta 1 000 eur za jeho výroky. Ospravedlnil sa za ne, no pridal ďalšie urážky

POLITIKA MIROSLAV SUJA
Uložiť Uložené

Poslanec sa len nedávno dostal do konfliktu v parlamente.

Výroky poslanca Miroslava Suju bude riešiť mandátový a imunitný výbor, hrozí mu pokuta vo výške 1 000 eur. Pokuta bude návrhom od výboru, schváliť ju musí aj plénum. Za konkrétne výroky sa síce už ospravedlnil, no k ospravedlneniu pridal ďalšie urážky.

Vrah a eštebák

Suja, člen strany Republika, sa mal podľa rozhodnutia výboru ospravedlniť poslancovi Jánovi Benčíkovi za to, že ho nazval vrahom. Ospravedlnenie však malo inú podobu, než sa očakávalo. „Ospravedlňujem sa všetkým ľuďom, ktorým pán Benčík svojím arogantným udávaním zničil život a kariéru,“ povedal Suja v pléne v utorok. Benčíka znovu urážal a označil ho za eštebáka.

Šéf parlamentu Boris Kollár tento výrok označil za ďalšiu invektívu namiesto ospravedlnenia, a tak sa ním bude znovu zaoberať poslanecký výbor. V súvislosti s týmito vyjadreniami došlo aj k nedovolenému fyzickému dotyku na pôde parlamentu. Romana Tabák prejav Suju prerušila a pokúsila sa ho od mikrofónu odtlačiť so slovami, že chce povedať iba jednu vetu. Suja jej to nedovolil.

Odporúčané
VIDEO: Romana Tabák vs. Miroslav Suja sa pretláčali o rečnícky pult. Boris Kollár sa zabával, vraj nemá obchytkávať poslanca VIDEO: Romana Tabák vs. Miroslav Suja sa pretláčali o rečnícky pult. Boris Kollár sa zabával, vraj nemá obchytkávať poslanca 1. februára 2022, 15:16

Pokuta hrozí za správanie v parlamente aj ďalšiemu poslancovi – Tomášovi Tarabovi. Súvisieť má s incidentom, pri ktorom Taraba oblial v pléne vodou ministra financií Igora Matoviča. Podľa slov šéfky výboru mu hrozí pokuta do výšky 2 000 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia