Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2013, 20:32
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Filmový júl v našich kinách

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čakajú nás blockbustery ako Wolverine a Pacific Rim. Čo by ste ale okrem nich nemali minúť?

Prvý prázdninový mesiac už otvoril dvere a s nimi sa otvárajú aj sály kín na Slovensku pre júlový program. Predstavím vám 9 najambicióznejších a pár najočakávanejších filmov.

4. júla nás čakajú hneď tri premiéry. Prvou z nich bude zaujímavo vyzerajúci Lone Ranger. Bohužiaľ trailery odhalili až príliš a nezanechali ani veľmi pozitívne ohlasy. Predpoklady jedného z najlepších filmov roku zrejme nesplní, ale to neznamená, že to bude zlý film. Johny Depp je predsa sympaťák.

O deji sa rozpisovať nejdem. Kolega vám film dokonale predstavil tu. Dúfame ale, že film od Verbinskeho (Piráti  Karibiku, Kruh, Rango) nesklame.


Ďalším filmom s premiérou na americký sviatok Deň nezávislosti je snímok Gémins, Les (Ako malí chlapci) v hlavných úlohách s Alainom Chabatom a Maxom Boublilom. Očakávajte tradičnú francúzsku komédiu. Boublil si pri tom pripísal prvú vážnejšiu rolu ako herec a tiež napísal prvý scenár vo svojom živote. O komédiách sa toho veľa narozprávať nedá, preto si vychutnajte tento trailer.

Aby sme potešili aj tých mladších alebo kľudne aj starších, čo majú radi rozprávky zo súdka tých kvalitnejších, môžete sa 4. júla tešiť na premiéru Despicable Me 2 (Ja zloduch 2). Mrzí nás, že sa vo filme nakoniec neobjaví hlas Al Pacina, ale aspoň sa môžeme tešiť na skvelých mimoňov a Stevea Carella ako dabéra.

Grua tentokrát bude čakať šéf antizločineckej organizácie. Ten sa ho bude snažiť dostať na svoju stranu cez agentku Lucy Wilde. Dievčatá ucítia šancu získať pre svojho „ocka“ mamku a spleť dobrodružstiev tak môže čakať.

Prvým veľkým blockbusterom bude nami sledovaný Del Torov mega projekt Pacific Rim (Ohnivý kruh). Idris ElbaCharlie Hunnam v hlavných úlohách (aspoň tých ľudských) sa chopia obrovských robotov v boji proti mimozemšťanom, obrovským príšerám vychádzajúcim z dna Pacifiku. To, že UFO nedorazilo z oblohy, ako sa po celý čas myslelo, ale priamo z pod našich nôh, ľudstvo zaskočilo a takmer úplne vyradilo. Jaegerri sú tak poslednou možnosťou pre záchranu ľudstva. My si to všetko vychutnáme 11. vo štvrtok.

Vince VaughnOwen Wilson sú známa komediálna dvojka. Tento raz sa predstavia vo filme Internship (Stážisti). Túto dvojicu „starcov“ moderná technická doba odrazila do kúta a rozhodli sa dokázať si, že nepatria do starého železa. Ako výsledok ich rozhodnutia sa stalo miesto stážistov vo firme Google. Medzi géniami tejto doby a technicky zdatnými mladými ľuďmi tak budú mať čo robiť. Premiéra je naplánovaná na 12. deň v mesiaci.

Ak ste fanúšikmi drámy vo filmoch, slovenské kiná si pre vás pripravili snímok Before Midnight (Pred polnocou). Nečakajte žiadne známe mená ani efektnú akciu. Kino vás privíta 15. júla.

Takto znie oficiálna synopsia: Prvýkrát sa náhodou stretli pred osemnástimi rokmi vo vlaku smerujúcom do Viedne. O deväť rokov neskôr na seba narazili vo Francúzsku. Teraz majú štyridsať a doputovali do Grécka. Úderom polnoci sa opäť stávame svedkami ich netradičného spojenia. Režisér Richard Linklater už po tretíkrát pokračuje v očarujúcom príbehu o náhodnom stretnutí dvoch cudzích ľudí, ktorých pohľady na svet, postoje, skúsenosti a povinnosti sa menia každým ďalším dlhodobým odlúčením a sú konfrontované vo vzájomných nekončiacich rozhovoroch. 

Po celkom obstojnom Olympus Has FallenMorganom FreemanomGerardom Butlerom prichádza ďalší útok na Biely dom, White House Down. Snáď v ňom nebude toľko proamerickej kampane ako v OHF. Filmu to veľmi uškodilo. Napraviť sa to rozhodli Jamie FoxxChanning Tatum v réžii pána Emmericha (blockbustery ako 2012, Independence Day, Day After Tomorrow a iné). Zahrá si aj sestrička Jakea Gyllenhaala, Maggie. Na kopu akcie sa môžete prísť do svojho kina pozrieť už 18. júla.


Skvelý Jeff Bridges si do svojej akčnej komédie R.I.P.D. (Rest in Peace Department) vybral najmenej vhodného kolegu, Ryana Reynoldsa. V traileroch sa javí ako začínajúci sekundant a celý čas ho musí Jeff zastupovať. Pár hlášok, slušná akcia a nemŕtvy. To je R.I.P.D. s premiérou tiež 18. júla. Film sme vám už tiež stihli predstaviť, teda ak vás film zaujal, klikajte sem.

A na koniec, druhý samostatný film Marveláckeho hrdinu z dielne štúdia FOX do našich kín dorazí 25. júla. Nejedná sa o nikoho iného, ako nášho najobľúbenejšieho X-Mena, Wolverina alias Logana. Pozor, vráti sa aj Famke Janssen ako Jean Grey. Trailery vyzerajú fajn a my sa tak tešíme a dúfame, že prekoná Wolverinov Origin.  O rok nás čakajú ďalší X-Meni a tak by bolo fajn, aby Jackman spravil vhodnú generálku. Viac o filme sme vám povedali tu. 

Čítame sa opäť o mesiac. Nájde sa nejaký film, na ktorý určite pôjdete?

Domov
Zdieľať
Diskusia