Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2022 o 11:08
Čas čítania 0:37
Tímea Krauszová

Asi 1 000 domácností stále nemá elektrinu v dôsledku ničivého vetra počas víkendu

NEWS POČASIE
Uložiť Uložené

Vietor dosahoval silu orkánu a zničil elektrické vedenia.

Nedeľnú noc strávila asi tisícka domácností na strednom Slovensku bez elektriny. Podľa informácií Denníka E ju stále nemajú, Stredoeurópska distribučná hlási poruchy na 9 vedeniach vysokého napätia a viac ako sto problémov na nízkom napätí.

Bez elektriny

Počas víkendu vietor dosahoval silu orkánu. V dôsledku silného vetra zostalo na západnom Slovensku bez elektriny zhruba 40-tisíc domácností, na strednom ďalších 30-tisíc, šlo o energetickú kalamitu. Väčšinu porúch sa podarilo opraviť, no niektoré domácnosti na strednom Slovensku sú stále bez dodávok elektriny.

Podľa hovorcu spoločnosti Miroslava Gejdoša je väčšina takýchto domácností v okrese Brezno, konkrétne v obciach Michalová a Pohronská Polhora. Bez prúdu sú aj desiatky odberných miest na Liptove a hornom Považí.

Odporúčané
Počas víkendu vietor dosahoval silu orkánu. Zničil všetko, čo mu stálo v ceste, vrátane striech a áut Počas víkendu vietor dosahoval silu orkánu. Zničil všetko, čo mu stálo v ceste, vrátane striech a áut 31. januára 2022 o 7:37

„Najviac škody narobili popadané stromy a konáre,“ povedal Gejdoš pre Denník E. „Počas dňa budú elektrikári zo SSD vymieňať poškodené stĺpy, konzoly, izolátory, spájať pretrhané vodiče a opravovať poškodené trafostanice. Na niektorých lesných úsekoch ich čakajú aj pochôdzky v náročnom teréne a vyhľadávanie poruchových miest.“

Domov
Zdieľať
Diskusia