Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2022, 18:30
Čas čítania 3:08
Richard Balog

Vybrali sme najkrajšie páry tenisiek z týždňov módy. Zabodovali retro siluety aj futuristické tvary

Vybrali sme najkrajšie páry tenisiek z týždňov módy. Zabodovali retro siluety aj futuristické tvary
Zdroj: Sacai
MÓDA MÓDA REFRESHER NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Skvelú prácu si odviedli návrhári v službách značiek Etro, Sacai či A-COLD-WALL*, ale aj zosnulý Virgil Abloh s modelom basketbalovej obuvi v čierno-fialovom farebnom vyhotovení.

V priebehu januára sa zástupcovia módnych domov stretli v Miláne a Paríži, aby predstavili mužské kolekcie na obdobie jeseň/zima 2022 a následne tiež novinky z kategórie haute couture. Obom sme venovali samostatné články. Na záver sme si nechali selekciu obuvi, konkrétne tenisiek, spomedzi ktorých sme vybrali páry, ktoré nás zaujali. 

Zabodovali retro siluety aj futuristické tvary. Skvelú prácu si odviedli Samuel Ross pod hlavičkou značky A-COLD-WALL*, Kean Etro či Chitose Abe. Vedenie módneho domu Louis Vuitton vzdalo hold zosnulému Virgilovi Ablohovi emotívnou prehliadkou.

Lepší obraz o týchto dizajnérskych vyhotoveniach si urobíš vďaka záberom. 

Odporúčané
Haute couture prehliadky priniesli originálne návrhy, ale aj koňa priamo na móle. Víťazmi sú módne domy Chanel a Schiaparelli Haute couture prehliadky priniesli originálne návrhy, ale aj koňa priamo na móle. Víťazmi sú módne domy Chanel a Schiaparelli 27. januára 2022, 11:30

Nike Cortez x Sacai 

Návrhárka Chitose Abe predviedla v Paríži skvelú mužskú kolekciu plnú funkčných vrchných vrstiev, ale aj sériu bizarných modelov zimných topánok. V závere prehliadky sme však videli dvojicu upravených tenisiek Nike Cortez, ktoré sa stali známymi najmä vďaka filmu Forrest Gump. 

Obe strany nadviazali na úspešnú spoluprácu a stavili na jednoduchosť v kombinácii s futuristickými líniami. Rovnako ako v minulosti, aj tentoraz sú tenisky doplnené o plastové prvky a výrazné logo Nike. V bielo-modro-červenom variante behal cez takmer celé Spojené štáty americké aj Tom Hanks v spomínanom filme.  

P. S. – Len pred niekoľkými hodinami sa dostali do predaja nové vyhotovenia modelu VaporWaffle zo spolupráce medzi značkami Nike a Sacai. 

Sacai
Zdroj: Sacai
Sacai
Zdroj: Sacai

 Louis Vuitton LV Trainer 2

Óda na klasickú basketbalovú obuv z konca 80., respektíve zo začiatku 90. rokov minulého storočia. Takto by sme v stručnosti charakterizovali tenisky s názvom LV Trainer 2, ktoré vedenie francúzskej značky predstavilo počas parížskej prehliadky. 

Zosnulý návrhár zhmotnil svoju lásku k basketbalu do masívneho modelu so zapínaním na suchý zips. Na móle sme videli dvojicu farebných vyhotovení, spomedzi ktorých nás viac zaujal čierno-biely variant s fialovými akcentmi v podobe loga a motívu lopty na jazyku. Nepochybujeme, že tenisky budú vypredané za niekoľko minút po uvedení na pulty obchodov. Nič podobné z dielní Louis Vuitton už tak skoro neuvidíme. 

Poslednú mužskú kolekciu Virgila Abloha pre módny dom Louis Vuitton sme rozobrali v osobitnom článku

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

New Balance XC-72 x Casablanca

Plný počet bodov od nás získali tenisky New Balance XC-72 v bielom vyhotovení, ktoré sme videli na prehliadke Casablanca hneď v niekoľkých outfitoch. Zakladateľ a hlavný návrhár značky Charaf Tajer tentoraz stavil na absolútny minimalizmus a urobil dobre. 

Výsledkom je atraktívna silueta inšpirovaná bežeckými modelmi tenisiek zo 70. rokov, ktorú pomerne ľahko skombinuješ s čímkoľvek zo svojho šatníka. Značka Casablanca je na módnej mape síce len od roku 2018, ale opätovne si získala pozornosť celého sveta a všetko nasvedčuje tomu, že v danom trende bude Tajer pokračovať. 

Casablanca
Zdroj: Casablanca

 Etro Shearling Sneakers

Návrhár Kean Etro predviedol v Miláne kolekciu inšpirovanú škandinávskou estetikou pre mužov, ktorí hľadajú dobrodružstvo. Jednotlivé siluety oblečenia skvelo doplnili zateplené modely tenisiek v najkrajších farbách prírody, ktoré sú ako stvorené do chladného zimného počasia. 

Ak preferuješ tenisky pred pevnými topánkami, v tomto prípade ide o správnu voľbu, ktorú neoľutuješ ani po niekoľkých sezónach nosenia. V online obchode nájdeš tieto tenisky už o niekoľko týždňov a budúcu zimu budeš v suchu.

Etro
Zdroj: Etro

 Courrèges Retro Runner 

Heslom „v jednoduchosti je krása“ sa pri tvorbe nového modelu tenisiek riadil návrhár Nicolas di Felice a výsledkom je čierno-biely bežecký model s dlhým jazykom. Inšpiráciu našiel aj v kopačkách. Takto si predstavujeme obuv, ktorú chceme nosiť každý deň a nemusíme rozmýšľať nad tým, čo si k nej obliecť. 

Courrèges
Zdroj: Courrèges

Isabel Marant

Značka Isabel Marant sa dostala do povedomia širokej verejnosti najmä vďaka spolupráci s H & M v roku 2013 a odvtedy predstavila viacero zaujímavých produktov. V rámci mužskej kolekcie určenej na obdobie jeseň/zima 2022 sme videli tento vysoký model tenisiek so zapínaním na suchý zips. 

Jednoduchá športová silueta je zahalená do semišu a prírodných farebných tónov, vďaka čomu ide o univerzálnu a ľahko kombinovateľnú obuv. Francúzska návrhárka pritom našla inšpiráciu vo vlastnom archíve, keď šikovne upravila ikonický model tenisiek so skrytou platformou, ktorý v minulosti nosilo množstvo známych žien šoubiznisu.

Isabel Marant
Zdroj: Isabel Marant

Nike Air Max 97 x Comme des Garçons Homme Plus

Spolupráce medzi značkami Nike a Comme des Garçons Homme Plus sú ozdobou každej prehliadky a inak tomu nebolo ani tentoraz, keď Rei Kawakubo predstavila reflektívne vyhotovenia modelu Air Max 97.  

Japonská návrhárka stavila na biely a čierny farebný podklad tenisiek, ktorý vytvoril dokonalý kontrast k výrazným modelom oblečenia aj doplnkov. Ak si už niekedy mal na nohách túto siluetu, vieš, že ide o skvelého a komfortného spoločníka, ktorý ťa nesklame.

Comme des Garçons Homme Plus
Zdroj: Comme des Garçons Homme Plus

 A-COLD-WALL* Shrouded Sneakers

Posledné tenisky, ktoré nás zaujali počas prvého kola tohtoročných týždňov módy, navrhol Samuel Ross pod hlavičkou vlastnej značky A-COLD-WALL*. Brit nezostal nič dlžný svojej povesti ani tentoraz a na prehliadkovom móle predstavil futuristické tenisky, ktoré nie sú určené pre každého, ale nájdu si cieľovú skupinu. 

Spomedzi športových modelov sme vybrali vysoké varianty s farebnými prvkami z technických materiálov a kože. Mimochodom, produkty A-C-W* nájdeš aj v ponuke online obchodu Footshop.

A-COLD-WALL*
Zdroj: A-COLD-WALL*
A-COLD-WALL*
Zdroj: A-COLD-WALL*
Domov
Zdieľať
Diskusia