Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2022, 15:30
Čas čítania 4:40
Richard Balog

Objav zimné trendy: úvod roka 2022 ovládli mužské novinky z dielní značiek Prada, Louis Vuitton či Kenzo

Objav zimné trendy: úvod roka 2022 ovládli mužské novinky z dielní značiek Prada, Louis Vuitton či Kenzo
Zdroj: Prada/Louis Vuitton
MÓDA FENDI LOUIS VUITTON MÓDA REFRESHER PRADA VIRGIL ABLOH
Uložiť Uložené

Návrhári v štruktúrach módnych domov predviedli mužské kolekcie na obdobie jeseň/zima 2022. Vybrali sme pre teba najzaujímavejšie momenty z najnovších prehliadok.

V európskych metropolách už tradične odštartoval kolotoč prvých týždňov módy v novom roku. Návrhári v štruktúrach luxusných značiek odprezentovali mužské kolekcie na obdobie jeseň/zima 2022 a odhalili budúce trendy.

Väčšina prehliadok bola za prítomnosti zástupcov médií aj pozvaných hostí, vďaka čomu mali úžasnú atmosféru. Vybrali sme 8 najzaujímavejších momentov, medzi ktorými nájdeš napríklad aj herca Jeffa Goldbluma, ako uzatvára šou módneho domu Prada, alebo možno posledné modely zosnulého návrhára Virgila Abloha pod krídlami francúzskej ikony Louis Vuitton. 

Odporúčané
Kim Kardashian urobila výrazný progres a je z nej módna ikona. Týchto 10 outfitov je toho dôkazom    Kim Kardashian urobila výrazný progres a je z nej módna ikona. Týchto 10 outfitov je toho dôkazom 17. januára 2022, 17:30

Prada

Návrhársky tandem v zložení Miuccia Prada a Raf Simons zostal verný svojmu rukopisu a výsledkom sú do detailov prepracované modely určené na obdobie jeseň/zima 2022. Hlavnou tvárou prehliadky bol herec Jeff Goldblum, ktorý celú šou ukončil v elegantnom čiernom kabáte. 

Okrem Goldbluma sa na móle predstavili aj ďalší herci, ktorí dokonale predali všetky modely s logom talianskeho módneho domu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Prada (@prada)

Celá kolekcia sa nesie v duchu elegancie a sofistikovaných strihov, a preto jednotlivé modely oblečenia ani doplnkov nepodliehajú sezónnym trendom. Dvojica predstavila až 50 kompletných siluet, spomedzi ktorých nás najviac zaujali dlhé kožené kabáty s opaskami, predĺžené letecké bundy a výrazné kombinézy z lesklých látok.

Ide o veľmi podarenú aktualizáciu minuloročnej kolekcie jeseň/zima, ktorú si môžeš pozrieť v tomto videu:


Rolf Ekroth

Značku s názvom Rolf Ekroth sme do 11. januára nepoznali. Zmenilo sa to vďaka kolekcii Zippers Blue, ktorú fínsky návrhár vytvoril na základe vlastných spomienok na 90. roky. 

Ekroth sa pri tvorbe zameral predovšetkým na funkčnosť a ochranu, avšak do jednotlivých modelov v unisexových strihoch vložil osobné skúsenosti aj lásku k svojej domovine. Kolekciu odprezentoval počas Pitti Uomo. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Rolf Ekroth (@rolf_ekroth)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Rolf Ekroth (@rolf_ekroth)

Jadrom kolekcie určenej na obdobie jeseň/zima 2022 sú neformálne kusy oblečenia z technických materiálov. V jednotlivých siluetách sa stretli robustné motorkárske nohavice s nadrozmernými bundami, ale tiež abstraktné grafické motívy na mikinách s jazdeckými čižmami. 

Zatiaľ neznámy návrhár sa týmto dielom rozhodol osloviť najmä generáciu Z. 


 Etro 

Značka Etro sa stala známou vďaka poctivému krajčírstvu a vzoru paisley, ktorý je súčasťou aj novej mužskej kolekcie. Kreatívny riaditeľ Kean Etro v spolupráci so svojím tímom vytvoril 46 kompletných siluet a všetky sú niečím zaujímavé. 

Kolekcia jeseň/zima 2022 je určená pre mladých mužov, ktorí chcú zažiť dobrodružstvo s knihou vo vrecku, píše vedenie módneho domu so sídlom v Miláne.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ETRO (@etro)

Pri pohľade na jednotlivé návrhy, ktoré sú kombináciou už spomínaného poctivého krajčírskeho remesla, severskej estetiky a paisley vzorov, nemôžeme nesúhlasiť. Najviac si nás získali pletené svetre, respektíve roláky s rôznymi grafickými motívmi, ale tiež vrchné vrstvy s lesklým efektom vrátane tmavozelenej vesty či dlhého kabáta.  


 Fendi

Značka Fendi je pýchou luxusnej talianskej módy od čias, keď na pozíciu kreatívneho riaditeľa zasadol Karl Lagerfeld – a nič sa na tom nezmenilo ani po jeho smrti v roku 2019. O mužskú kolekciu na obdobie jeseň/zima 2022 sa postarala Silvia Venturini Fendi, ktorá zostala verná modernej elegancii a sofistikovaným strihom. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fendi (@fendi)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fendi (@fendi)

Výsledkom sú nadčasové modely oblečenia a doplnkov, ktoré sa navzájom ľahko kombinujú, ale rozhodne sa s nimi nestratíš v dave. Dominantné sú predovšetkým neutrálne farebné tóny, ostré línie, dôraz na kvalitu a hra s materiálmi. Známy monogram módneho domu z písmen FF zostal tentoraz mierne v úzadí a návrhárka Venturini Fendi ho využila prevažne na doplnkoch vrátane klobúkov a tašiek. 

Práve kožené doplnky a šperky, za ktorých vzhľadom stojí Delfina Delettrez, si nás získali najviac.


Rhude

Rhuigi Villaseñor nastavil latku svojich kolekcií v posledných sezónach vysoko a nepodliezol ju ani teraz v Paríži. Kolekcia s názvom Bull Market je určená na obdobie jeseň/zima 2022 a ponúka širokú škálu produktov inšpirovaných pouličnou aj luxusnou módou. Osloví predovšetkým mladšie ročníky. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by R H U D E Designs (@rhude)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by R H U D E Designs (@rhude)

Villaseñor spoločne so svojím tímom vyzdvihuje krásu všedných kusov oblečenia, ktoré chce človek nosiť každý deň, chce sa v nich cítiť pohodlne a zároveň vyzerať dobre. Spomedzi všetkých modelov by sme vo svojom šatníku najradšej videli kožené motorkárske a univerzitné bundy, rifle a tkané športové súpravy. 

Mimochodom, zakladateľ a hlavný návrhár značky Rhude sa len pred niekoľkými dňami stal aj kreatívnym riaditeľom švajčiarskeho módneho domu Bally a prvú kolekciu predstaví už o niekoľko mesiacov, píše Highsnobiety


 Louis Vuitton

Virgil Abloh zmenil tvár nielen módneho domu Louis Vuitton, ale aj celého segmentu luxusnej módy a kolekcia jeseň/zima 2022 je toho dôkazom. Ide o rekapituláciu ôsmich sezón, počas ktorých zosnulý návrhár tvoril pod krídlami francúzskej značky a ohuroval celý svet svojou kreativitou. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

V parížskom hľadisku bolo množstvo známych tvárí vrátane Naomi Campbell, J Balvina alebo Tylera, The Creatora, ktorí sledovali prehliadku plnú veľkolepých kulís a originálnych modelov. 

Spomedzi jednotlivých návrhov nás najviac zaujali modely pletených mužských sukní, dlhé kabáty s rôznymi vzormi, univerzitné bundy s logom LV, cestovné tašky Keepall zahalené do pestrých farieb a monogramu, ale tiež elegantná aj športová obuv. 

Nižšie nájdeš záznam z poslednej prehliadky so záverečným banketom v sprievode živého orchestra.


Dior

Skvelú atmosféru mala aj prehliadka módneho domu Dior, počas ktorej sme na móle videli až 49 rozličných siluet od Kima Jonesa. Rodák z Londýna spoločne so svojím tímom stavil na elegantné modely v moderných strihoch. Inšpiráciu našli v meste Paríž, ktoré má množstvo tvárí a podôb. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

Britský návrhár si nás tentoraz najviac získal modelmi, ktorými vzdal hold zakladateľovi značky Christianovi Diorovi. Ide o produkty s čistými, jednoduchými líniami v širších strihoch a monochromatických farebných vyhotoveniach. Spomedzi všetkých spomenieme vlnené kabáty a nohavice, základné košele či barety. 

Vedenie spoločnosti počas jedenásťminútovej prehliadky s pompéznym pozadím predstavilo okrem vlastných návrhov aj svoju verziu obuvi značky Birkenstock. Jones povedal, že konkrétny model zapadol do konceptu kolekcie a nechceli jeho dizajn len skopírovať. 


 Kenzo

Nigo predstavil v Paríži svoju debutovú ready-to-wear kolekciu pod hlavičkou módneho domu Kenzo a v hľadisku nechýbali ani celebritní hostia na čele s Pharrellom Williamsom, Kanyem Westom či Pushom T. Spoločne sledovali návrhy svojho priateľa, ktorý stál pri zrode streetwearových značiek BAPE®, BBC aj Human Made a v septembri prijal výzvu zo sveta luxusnej módy. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by 𝐍𝐈𝐆𝐎® (@nigo)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by KENZO (@kenzo)

Japonský návrhár predstavil 60 kompletných siluet, ktoré sú ódou na mužskú eleganciu a najnovšie trendy s adekvátnym puncom ulice. Nigo ako jeden z mála v Paríži ukázal aj ženské modely oblečenia, doplnkov aj obuvi. 

Naše srdcia si tentoraz najviac získali krátke páperové bundy, dlhé parky s kapucňami, pletené svetre či kardigány s grafickými motívmi, ale tiež štýlové pokrývky hlavy. Vychutnaj si záznam z prehliadky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia