Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2022, 15:13
Čas čítania 0:40
Ivan Koribanič

Na nemeckej univerzite došlo k streľbe. Útočník zranil niekoľko ľudí, nakoniec zbraň obrátil proti sebe a zastrelil sa

Na nemeckej univerzite došlo k streľbe. Útočník zranil niekoľko ľudí, nakoniec zbraň obrátil proti sebe a zastrelil sa
Zdroj: TASR/AP
NEWS NEMECKO
Uložiť Uložené

Rozsah ani počet zranení zatiaľ známy nie je.

Na univerzite v nemeckom meste Heidelberg došlo k streľbe. Informáciu priniesli Sky News s odkazom na Bild. Podľa informácií šlo o páchateľa, ktorý útočil v amoku strelnou zbraňou s dlhou hlavňou.

Podľa Bildu došlo k streľbe v časti Neuenheimer Feld, kde sa nachádzajú prírodovedecké fakulty tamojšej univerzity. Streľba má okrem samotného páchateľa i ďalšiu obeť: vážnemu strelnému poraneniu hlavy podľahla niekoľko hodín po tomto čine mladá žena.

Ako predtým potvrdila polícia v meste Mannheim na Twitteri, zranenia počas streľby utrpeli celkovo štyri osoby. Útočník, ktorý bol podľa zdrojov tiež študentom, začal strieľať počas prednášky na lekárskej fakulte heidelberskej univerzity ležiacej v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Podľa prvotných zistení ho k streľbe neviedol politický ani náboženský motív.

Po oznámení prišla na miesto polícia, ktorá celú oblasť úplne uzavrela. Rozsah zranení nie je známy. Útočník však po útoku údajne obrátil zbraň proti sebe a zastrelil sa.

Miesto útoku sa nachádza južne od mesta Frankfurt. Heidelberg má asi 160-tisíc obyvateľov. Práve táto univerzita patrí k najznámejším v celom Nemecku. Samotné vedenie univerzity sa k celej tragédii odmietlo vyjadriť.

Domov
Zdieľať
Diskusia