Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2022, 12:34
Čas čítania 1:27
Ema Stanovská TASR

Polícia začala ďalšie trestné stíhanie v súvislosti s útokom na 11-ročné dievča v Miloslavove

NEWS SLOVENSKO ÚTOK V MILOSLAVOVE
Uložiť Uložené

Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Polícia začala v súvislosti s útokom na 11-ročné dievča v Miloslavove ďalšie trestné stíhanie vo veci úmyselného trestného činu ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej osobe v súbehu s úmyselným trestným činom výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„V prípade, že sa v priebehu vyšetrovania na základe zadovážených dôkazov preukáže podozrenie zo spáchania aj iných trestných činov, vyšetrovateľ bude postupovať v zmysle zákona a začne trestné stíhanie aj v ďalších trestných činoch,“ naznačil Szeiff. Prípadom sa zaoberajú policajti odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave.

Do školy nastupuje krízový tím

Do školy v Miloslavove nastupuje v pondelok krízový tím zložený zo psychológov. S učiteľmi budú konzultovať, čo sa stalo a ako zvládnuť tému šikanovania v triedach. Následne bude krízový tím hovoriť o situácii v každej triede. Minister školstva Branislav Gröhling o tom informoval na sociálnej sieti.

Rezort podľa neho komunikoval s riaditeľkou. Štátna tajomníčka Svetlana Síthová sa v utorok (11. 1.) zúčastní na zasadnutí rady školy.


„Snahou celého ministerstva je, aby sa žiaci vrátili do škôl, kde sa okrem svojich učiteľov a učiteliek, spolužiakov a spolužiačok stretnú s porozumením, pochopením a podporou,“ povedal Gröhling s tým, že čin, ku ktorému došlo v Miloslavove, odsudzuje.

Akčný plán boja proti šikanovaniu

Gröhling navyše apeluje na to, aby diskusia neskĺzla do skratkovitých riešení a obvinení, kde sa jednoducho za vinníka a aj riešenie označuje buď škola, rodina, sociálne siete, alebo iné faktory. Podľa jeho názoru ide o kombináciu množstva faktorov.

Odporúčané
Išli sme po stopách tínedžerskej bandy z Miloslavova: v areáli družstva útočia pravidelne, bývalý člen nám opísal, ako fungujú Išli sme po stopách tínedžerskej bandy z Miloslavova: v areáli družstva útočia pravidelne, bývalý člen nám opísal, ako fungujú 8. januára 2022, 9:30

Od januára do júna 2022 sa uskutočňujú webináre pre metodikov prevencie a učiteľov proti šikanovaniu pod záštitou Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie a tvorí sa nová smernica o šikanovaní pre školy a školské zariadenia.

Miloslavovopustené družstvo
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

V decembri ministerstvo vláde predložilo akčný plán boja proti šikane. Prevenciu šikanovania podľa Gröhlinga rieši aj reforma poradenského systému. 


Maloletú podľa medializovaných informácií napadli, opili a vyzliekli 2. januára v Miloslavove kamaráti. Incident si vraj nakrútili na telefón a zverejnili na sociálnych sieťach. Celé sa to údajne odohralo v obci v areáli bývalého družstva. Na zverejnenom videu by mali byť 14-, 15- a 16-ročné deti.


Podľa medializovaných informácií takýto prípad nie je jediný a táto skupina vraj zaútočila na deti aj v minulosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia