Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2022, 7:42
Čas čítania 0:42
Ema Stanovská

AKTUÁLNE: Sudca prepustil Djokovića, vrátia mu víza

AKTUÁLNE: Sudca prepustil Djokovića, vrátia mu víza
Zdroj: Getty Images/Clive Brunskill-Staff
NEWS NOVAK DJOKOVIĆ
Uložiť Uložené

Ministerstvo vnútra musí zaplatiť Djokovićove náklady.

Sudca Anthony Kelly rozhodol, že Novak Djoković by mal byť prepustený, a vrátil mu vládou zrušené víza. Môže teda vstúpiť do Austrálie.

Odporca, v tomto prípade ministerstvo vnútra, musí zaplatiť Djokovićove náklady. Všetky jeho veci vrátane pasu mu musia byť vrátené, „len čo to bude možné“, píše CNN. Stále však nie je isté, či Djoković bude môcť obhajovať titul na Australian Open. 

Rozhodnutie môže zvrátiť minister imigrácie Alex Hawke, ktorý má stále možnosť srbskému tenistovi zakázať vstup na tri roky.

Djokovića v priebehu štvrtka deportovali z krajiny, no tenistovi právnici sa odvolali. Dnes bol na pojednávaní.

Víza tenistovi zrušili austrálske úrady, keďže na letisku v Melbourne nepredložil dôkazy o svojej výnimke z očkovania. Pozitívny PCR test mal údajne 16. decembra, no iba o deň neskôr sa zúčastnil na slávnostnom ceremoniáli v Novakovom tenisovom centre v Belehrade, kde bez rozstupov či prekrytia horných dýchacích ciest pózoval približne s dvadsiatkou detí.

Srbský tenisový zväz (TSS) publikoval fotografiu 17. decembra, v ten istý deň Djoković zverejnil zábery, ako dostal vlastnú edíciu srbských poštových známok. Toto podujatie sa konalo 16. decembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia