Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2022, 9:30
Čas čítania 6:36
Daniel Mikolášik

Išli sme po stopách tínedžerskej bandy z Miloslavova: v areáli družstva útočia pravidelne, bývalý člen nám opísal, ako fungujú

Išli sme po stopách tínedžerskej bandy z Miloslavova: v areáli družstva útočia pravidelne, bývalý člen nám opísal, ako fungujú
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik
REFRESHER ÚTOK V MILOSLAVOVE
Uložiť Uložené

Zisťovali sme, kto stojí za touto skupinkou, aké výtržníctva majú na svedomí a čo ich vedie k takémuto konaniu.

Siedmi na jedného. Krvavé a opité 11-ročné dievča skončilo po brutálnej bitke v nemocnici. V nedeľu 2. januára sa totiž v priestoroch opusteného družstva v Miloslavove stalo obeťou incidentu, z ktorého záberov mrazí. 

Členovia tínedžerského „gangu“ dievča bili, liali doň alkohol a potom ho vyzliekli donaha a zabávali sa na tom. Popritom si to celé natáčali na mobily a šírili na sociálnych sieťach. Prípad šokoval celé Slovensko. Reagovali naň mnohé známe osobnosti, médiá, ale aj politici, polícia a obec. 

Záber z videa, na ktorom šikanovali 11-ročné dievča.
Záber z videa, na ktorom šikanovali 11-ročné dievča. Zdroj: TV Markíza/reprofoto

Ani zďaleka však nešlo o ojedinelý prípad. Skupinka je v miestnych kuloároch známou firmou. Rovesníkov údajne terorizujú už vyše dva roky a najčastejšie sa stretávajú práve v bývalých budovách družstva v lesíku pri Čerešňovej ulici, kde holdujú alkoholu, drogám a neraz aj brutálnym bitkám.

My sme sa vybrali do Miloslavova zistiť, kto stojí za touto skupinou, koľko má členov, aké výtržníctva majú na svedomí a čo ich vedie k takémuto konaniu. Boli sme na mieste incidentu, rozprávali sa s miestnymi a pýtali sa polície a obce, čo proti tomu robia. Podarilo sa nám spojiť aj s bývalou členkou skupinky, ktorá nám priblížila, ako funguje, a od expertov na sebaobranu sme zisťovali, čo v takýchto situáciách radia.

Miloslavovopustené družstvo
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

Po stopách tínedžerského gangu

Naše prvé kroky viedli priamo na miesto činu – do areálu opusteného družstva. Zelená posprejovaná brána vedľa rozbitej búdky s ceduľou vrátnica, ktorá býva väčšinou zamknutá a mladí ju musia preliezať, bola tentoraz dokorán otvorená. Priestory nik nestrážil a dnu sa dalo bez problémov dostať.

Miesto, kde sa bývalé družstvo nachádza 

Na miesto sme dorazili okolo poludňajších hodín, bolo preto, pochopiteľne, prázdne. Ojedinele sa po Čerešňovej ulici prechádzali obyvatelia s deťmi či dôchodcovia so psíkmi. Areál bol kompletne spustošený. Po zemi boli pohádzané odpadky, plastové fľaše, cigaretové ohorky, ale aj rozbité sklo. Väčšina okien na budovách bola rozbitá a steny posprejované.

Miloslavovopustené družstvo
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

„Hluk odtiaľ počuť pravidelne, najmä cez víkend vo večerných hodinách,“ prezrádza nám jedna z obyvateliek obce. Hovorí, že o tom vie takmer každý, a čuduje sa, prečo to za celý ten čas neriešil žiadny orgán. „Ja len dúfam, že vinníci budú exemplárne potrestaní a že sa to čo najskôr vyrieši,“ dodáva. 

Bitky, alkohol a pervitín sú tam bežné, tvrdí bývalá členka skupiny

Podarilo sa nám skontaktovať aj s bývalou členkou obávanej skupinky, podľa ktorej sa tam pravidelne chodí zabávať tak desať až pätnásť tínedžerov. „Keď mal niekto z nich oslavu, mohlo ich tam byť aj 20 až 25,“ prezradilo nám dievča, ktoré chcelo zostať v anonymite. „Ešte v roku 2020 som s nimi chodila von aj ja, ale potom som prestala, lebo som vedela že to nedopadne dobre,“ tvrdí.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 108626 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké drogy tínedžerský gang užíva.
  • Prečo podľa bývalej členky skupiny bola rozliata kofola iba zámienkou.
  • Prečo sa obete boja rodičov hlavnej aktérky.
  • Aké ďalšie útoky sa v areáli družstva odohrali v minulosti.
  • Či bola na tínedžerský gang v minulosti polícia upozornená a ako výtržnosti riešila.
  • Čo tvrdí otec hlavnej agresorky a matka obete.
  • Ako reagovala obec a čo plánuje do budúcnosti.
  • Čo v takýchto situáciách radia experti na sebaobranu.
Späť
Zdieľať
Diskusia