Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2022, 19:44
Čas čítania 0:49
Ivan Koribanič

Rely Dakar odštartovala úvodnou, takmer 650-kilometrovou etapou. Štefan Svitko skončil na 32. mieste, celkovo obhajuje 8. priečku

Rely Dakar odštartovala úvodnou, takmer 650-kilometrovou etapou. Štefan Svitko skončil na 32. mieste, celkovo obhajuje 8. priečku
Zdroj: TASR/Martin Baumann
ŠPORT IVAN JAKEŠ RELY DAKAR SLOVENSKO ŠPORT ŠTEFAN SVITKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Za víťazom etapy Austrálčanom Danielom Sandersom zaostal o 10 minút a 55 sekúnd.

Sobotňajším prológom zo saudskoarabskej Džiddy odštartoval nový ročník prestížnej Rely Dakar 2022. Podujatie vyvrcholí na rovnakom mieste 14. januára. Preteky majú vďaka Štefanovi Svitkovi aj slovenské zastúpenie.

V prológu skončil motocyklista jazdiaci na motorke značky KTM na 32. mieste. Za víťazom Austrálčanom Danielom Sandersom zaostal o 10 minút a 55 sekúnd. Svitko pritom obhajuje 8. miesto z minulého roka.

Úvodná etapa mala 636 kilometrov. Cieľ bolo mesto Ha’il. Obhajcom celkového prvenstva z minulého roka je skúsený Argentínčan Kevin Benavides, ktorý skončil štvrtý. Tretie miesto obsadil Číľan Pablo Quintanilla.

Úvodná etapa.
Úvodná etapa. Zdroj: Dakar.com

„Špeciálka vložená medzi dve dlhé spojovačky – táto 19-kilometrová prechádzka po prašných cestách a malých dunách dá účastníkom možnosť otestovať si svoje vozidlá, a čo je ešte dôležitejšie, oddelí zrno od pliev, aby sa určilo poradie štartu pre ďalšiu etapu,“ píše Svitkov fanklubový profil na Facebooku.

„Časy na konci kvalifikačnej etapy 1A sa vynásobia koeficientom 5. Výsledky špeciálky povedú aj k zvláštnej ceremónii na brífingu, na ktorom si 15 najlepších pretekárov v každej kategórii vyberie v opačnom poradí svoju štartovaciu pozíciu na špeciál 1B,“
 uzatvára.

Na tohtoročnej edícii Rely Dakar sa nezúčastnil Ivan Jakeš. Ten ešte dávnejšie avizoval svoju neúčasť. Odôvodnil ju nedostatkom financií. Ivan Jakeš musel z pretekov odstúpiť aj minulý rok. Vtedy mu po prílete do dejiska pretekov vyšiel pozitívny test na koronavírus.

Domov
Zdieľať
Diskusia