Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2021 o 17:20
Čas čítania 1:08
Adam Novosad

Igor Matovič: Minister Lengvarský trpí sociálnym autizmom, keď sa rozhodol ísť na exotickú dovolenku práve teraz

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Minister financií sa oprel do Vladimíra Lengvarského aj Richarda Sulíka.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský odcestoval na silvestrovskú dovolenku do exotického Ománu, aj keď pravidelne varuje verejnosť pred blížiacou sa novou vlnou variantu omikron. 

Odporúčané
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský odletel na exotickú dovolenku do Ázie Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský odletel na exotickú dovolenku do Ázie 30. decembra 2021 o 11:18

Vicepremiér Igor Matovič už stihol na dovolenku ministra zareagovať a vyhlásil, že ho toto rozhodnutie vycestovať do exotiky mrzí. „V druhom rade je to pre mňa déjà vu, takto pred rokom si dal minister hospodárstva dovolenku v Dubaji a ešte sa vyhováral, že tam nie je internet. Je to veľmi podobné, ešte sú tie krajiny pri sebe. Pripadá mi, že obaja ministri trpia sociálnym autizmom,“ skonštatoval minister financií. 

Ministerstvo zdravotníctva argumentuje tým, že ide o prvú súkromnú dovolenku ministra od nástupu do funkcie v apríli 2021. Zároveň Lengvarský splnil všetky bezpečnostné opatrenia.

Minister zdravotníctva prvýkrát od nástupu do úradu vycestoval na súkromný pobyt v zahraničí. Je plne zaočkovaný s posilňujúcou treťou dávkou vakcíny a pred odchodom splnil všetky predpísané bezpečnostné a zdravotné podmienky,“ povedala Refresheru hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová. 

matovič
Zdroj: TASR/Jakub Kotian/Jaroslav Novák

Matovič však tvrdí, že na Slovensku je „kopec roboty“, a urguje Lengvarského, aby očkovací systém v súčasnej situácii prioritne prideľoval termíny vakcinácie všetkými dávkami seniorom, ktorých podľa neho očkujeme pomaly.  

„Ako minister zdravotníctva by som sa hanbil teraz ukazovať na pláži a tváriť sa, že je všetko v poriadku,“ uviedol Matovič so slovami, že zdravotníkom nikto momentálne voľno neudeľuje, ale Lengvarský vycestoval. Podľa informácií Plus 7 dní minister zdravotníctva dovolenkuje v Ománe, kam odletel na 8-dňový zájazd s cestovnou kanceláriou Bubo.

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022 o 12:00

Minister hospodárstva Richard Sulík, ktorého Matovič vo svojom vyjadrení rovnako spomenul, v reakcii pre Denník N skonštatoval, že debata o Lengvarského dovolenke je nerelevantná. 

„Samotnú otázku považujem za úbohú a zbytočne podnecujúcu závisť a nenávisť ľudí,“ uviedol. „Samozrejme, že minister zdravotníctva si môže cez sviatky odletieť na pár dní, kam len chce,“ povedal Sulík.

Domov
Zdieľať
Diskusia