Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2021, 11:18
Čas čítania 1:15
Viktor Kniš

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský odletel na exotickú dovolenku do Ázie

NEWS CESTOVANIE VLADIMÍR LENGVARSKÝ
Uložiť Uložené

Omán síce nepatrí medzi nebezpečné krajiny, ministerstvo zdravotníctva napriek tomu neodpovedá na otázku, či šéf rezortu nevysiela občanom negatívny signál.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský odcestoval na exotickú dovolenku do Ománu, informuje portál Plus 7 dní, ktorý šéfa rezortu nafotil na letisku.

Dodržal všetky bezpečnostné opatrenia

Arabský štát v juhozápadnej Ázii dnes podľa slovenského ministerstva zahraničných vecí nepatrí medzi rizikové krajiny. 

„Všetci cestujúci, ktorí priletia do Ománu bez PCR testu, sú povinní v prípade pozitívneho výsledku PCR testu, vykonaného na letisku ihneď po prílete, zostať v 10-dňovej karanténe,“ informuje MZV na oficiálnej stránke. Pre očkovaných zásadné obmedzenia neplatia. 

Ministerstvo zdravotníctva argumentuje tým, že ide o prvú súkromnú dovolenku ministra od nástupu do funkcie v apríli 2021. Zároveň splnil všetky bezpečnostné opatrenia.

„Minister zdravotníctva prvýkrát od nástupu do úradu vycestoval na súkromný pobyt v zahraničí. Je plne zaočkovaný s posilňujúcou treťou dávkou vakcíny a pred odchodom splnil všetky predpísané bezpečnostné a zdravotné podmienky,“ povedala Refresheru hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová. „Vzhľadom na súkromie pána ministra bližšie informácie vám poskytovať nebudeme,“ dodala. 

8-dňový pobyt a odlet privátnym lietadlom

Rezort neodpovedal na otázku, či týmto nevysiela minister zlý signál v súvislosti so šíriacim sa novým variantom omikron, ktorý je násobne nákazlivejší ako jeho predchodca delta. 

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Minister zdravotníctva sa dnes pravdepodobne nestihne zúčastniť na online rokovaní vlády, ktorého predmetom by malo byť aj hodnotenie aktuálnej pandemickej situácie. Lengvarský včera vyhlásil, že očakáva, že vrchol štvrtej vlny pandémie nového koronavírusu bude na Slovensku na prelome januára a februára. Spôsobí ju práve nový variant omikron.

Na dovolenku v Ománe vycestoval Vladimír Lengvarský s manželkou, využili cestovnú kanceláriu Bubo. Plus 7 dní upozornil na inzerát cestovky, ktorý pravdepodobne šéf rezortu využil.

„V bezpečnej bubline privátnym lietadlom z Bratislavy do päťhviezdičkového hotela priamo na pláž. Bezpečná destinácia, ktorú sme realizovali ako jediná cestovná kancelária na Slovensku aj v roku 2021. Pláž aj najlepšia reštaurácia v Salalahu vyhradená pre nás. Tenis aj footgolf priamo v rezorte,“ láka Bubo na svojej stránke. Cena za takýto pobyt je 3 285 eur na osobu na 8 dní. 

Domov
Zdieľať
Diskusia