Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. decembra 2021, 10:30
Čas čítania 2:01
Dominik Vetrák

RECENZIA: Hawkeye

RECENZIA: Hawkeye
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY HAWKEYE MARVEL NOVÉ SERIÁLY
Uložiť Uložené

Jeremy Renner a Hailee Steinfeld kraľujú novému seriálu od Marvelu, ktorý poteší všetkých fanúšikov komiksov.

Disney a Marvelu to zatiaľ s ich seriálmi vychádza. Loki a Wandavision boli dosť dobré, no a What If?, Falcon and Winter Soldier a Hawkeye sú zatiaľ nadpriemerné. Hawkeye sa začal celkom pomaly a prvé dve epizódy by sa zišlo prestrihať, ale následne už seriál chytil skvelé tempo. Spojenie Jeremyho Rennera ako Clinta Bartona/Hawkeya a Hailee Steinfeld ako jeho novej partnerky a žiačky menom Kate Bishop dopadlo na výbornú.

Odporúčané
Netflix do konca roka vydá 10 filmov, na ktoré sa tešíme viac ako na Avatara 2 Netflix do konca roka vydá 10 filmov, na ktoré sa tešíme viac ako na Avatara 2 13. júla 2022, 16:30

Herci majú medzi sebou skvelú chémiu. Kate je výborná postava a v seriáli sa nenašiel herec či iná postava, s ktorou by nefungovali jej dialógy. Steinfeld sa do roly nesmierne hodí a je ďalším dôkazom, že Marvel zvláda kasting na jednotku. Seriál má občas super akčné scény, no sú to práve dialógy, ako napríklad scéna, v ktorej Hawkeye volá so synom, keď je najsilnejší. Marvelu sa od začiatku darí vytvárať zaujímavé vzťahy medzi postavami, vďaka čomu sa diváci tešia z ich rozhovorov a tichých momentov.

Tieto postavy nás úprimne zaujímajú a nie je to len o tom, proti akému silnému mimozemšťanovi sa postavia tentoraz. Hawkeye to z veľkej časti zvláda na výbornú. Problémom je akurát Echo. Ide o nepočujúcu postavu z komiksov, ktorá v pästnom súboji nemala problém ani s Hawkeyom. Postava ako taká je však nezaujímavá a neohúrila nás ani jej herecká predstaviteľka Alaqua Cox.

Hawkeye
Zdroj: Disney+

Echo dostane aj vlastný seriál. My dúfame, že v ňom nebude Daredevil alebo nejaká iná postava, ktorá by nás donútila pozrieť si ho, keďže Echo je nudná a nezaujímavá už ako vedľajšia, nieto ešte hlavná postava. Na druhej strane tu máme jej strýka, o ktorom si však viac povieme v ďalšom článku zameranom na spoilery.

Hawkeye uspel vo svojom cieli navrátiť do Marvel Cinematic Universu jednu starú postavu a predstaviť nástupcu Hawkeya v podaní Kate Bishop a pomohol Yelene pohnúť sa ďalej po smrti jej sestry Natashe. Yelena v seriáli nemá veľa priestoru, ale jej scény sú úžasné.

Odporúčané
Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI 24. januára 2024, 9:30

Nepochybne sme si všetci všimli, že s postavou Kate Bishop má neuveriteľnú chémiu a v Marveli už zrejme vymýšľajú, ako ich spoja do nejakého filmu či seriálu. Nová Black Widow v podaní Florence Pugh a Hailee Steinfeld sú naše najobľúbenejšie nové herečky v Marvel Cinematic Universe. 

Hawkeye
Zdroj: Disney+

V rámci 6 epizód sme boli svedkami aj niekoľkých podarených akčných scén a originálnych nápadov, ako využiť špeciálne Hawkeyove šípy. Tie sme si užili najmä vo finálnej epizóde. Akčné pasáže sa v týchto seriálov nevyrovnajú filmom, no stále sa na ne dobre pozerá, aj keď v prípade Hawkeya ich občas kazil príliš rýchly a neprehľadný strih. 

Hawkeye je fajn seriál a dobrý komiksový materiál. Ak máš rád tento svet, rozhodne by si si ho nemal nechať ujsť. Očarí ťa ako Florence Pugh, tak Hailee Steinfeld a postavu Hawkeya si zamiluješ ešte viac. Seriál najviac vyniká v dialógoch a v scénach s Yelenou, Kate a Clintom, no tvorcom sa podarila aj akcia. Akurát to nie je nič špeciálne a výnimočné a to asi platí pre každý aspekt seriálu. Aj preto si od nás odnáša sedem bodov z desiatich. 

Ak si seriál videl, nezabudni ho ohodnotiť v našej databáze.
Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia