Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2021, 14:14
Čas čítania 0:50
Ivan Koribanič

NHL pre koronavírus v lige možno neuvoľní hráčov na olympiádu. Doteraz museli odložiť 27 zápasov.

NHL pre koronavírus v lige možno neuvoľní hráčov na olympiádu.  Doteraz museli odložiť 27 zápasov.
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
ŠPORT HOKEJ KORONAVÍRUS NHL USA ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hoci je v NHL zaočkovaných takmer 100 % hráčov, počty nakazených stále pribúdajú. Asociácia preto musí zápasy odkladať, čo narúša harmonogram.

Vedenie NHL sa v lete dohodlo, že počas nadchádzajúcej zimnej olympiády uvoľní svojich hráčov. Pri tejto príležitosti avizovala NHL prerušenie sezóny na nevyhnutný čas počas konania olympiády, respektíve hokejového turnaja. Hráči tak pôvodne mohli voľne vycestovať do Číny, aby reprezentovali svoje krajiny, píše Nationalpost.

Chápeme, že pre hráčov NHL je česť reprezentovať svoje krajiny. Sme preto veľmi radi, že sa nám podarilo dohodnúť na opatreniach, ktoré hráčom umožnia reprezentovať svoje krajiny na zimnej olympiáde,” povedal zástupca komisára NHL Bill Daly.

Aktuálny vývoj pandémie medzi klubmi NHL nie je priaznivý. NHL musela doposiaľ odložiť 27 zápasov. Tie budú musieť tímy dohrať po stabilizovaní situácie v klube. Čo je však horšie, hráčska asociácia NHL a samotné vedenie NHL opäť otvorili diskusiu týkajúcu sa uvoľnenia hráčov na zimnú olympiádu. „V najbližších dňoch očakávame, že budeme schopní zverejniť konečné rozhodnutie. Prioritou číslo 1 je zdravie NHL komunity. No aj napriek tomu chceme zostať uprostred nepredvídateľných podmienok flexibilní,“ stojí v oficiálnom stanovisku NHL.

Vianočná prestávka je naplánovaná na 24. až 26. decembra. Olympiáda je naplánovaná na 4. až 20. februára 2022. Hokejistov z NHL vedenie na olympiádu neuvoľnilo ani v roku 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia