Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2021 o 11:50
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Prezidentka Čaputová: Potrebujeme silnejšie vedenie, ako ukazuje Heger, ale Matovič nebol lepším premiérom

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Zuzana Čaputová diskutovala v relácii V politike na TA3.

Prezidentka Zuzana Čaputová v relácii V politike vyhlásila, že krajina by v súčasnej pandémii potrebovala silnejšie vedenie, ako dnes preukazuje Eduard Heger. Podľa Čaputovej však Heger nie je slabý premiér, len by privítala, keby dostala funkcia predsedu vlády v aktuálnej koalícii posilnenú pozíciu.

Čaputová však vyjadrila názor, že Igor Matovič nebol v porovnaní s Hegerom lepším premiérom. Aktuálne je podľa vlastných slov ponorená v práci, a tak sa snaží pomôcť so zlepšovaním situácie zdravotníkov, opatrovateľov či učiteľov.

čaputová
Zdroj: TA3/reprofoto

„Politickú zodpovednosť za manažment pandémie má vláda,“ skonštatovala v relácii V politike. Nechcela komentovať ani navrhovaný lockdown pre ľudí nad 60 rokov.

Zadržanie Roberta Fica políciou pri protestnej jazde naprieč Bratislavou hodnotí ako udalosť, pri ktorej musí demokratická krajina spozornieť, pretože ide o lídra opozície. Oproti zadržaným záchranárom však vidí rozdiel, pretože Fico podľa nej mohol pokojne svoj názor vyjadriť iným spôsobom ako organizovaním protestu v čase núdzového stavu a zákazu vychádzania.

Odporúčané
Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať 22. apríla 2023 o 9:00

Na otázku, či sa chystá opätovne kandidovať za prezidentku vo voľbách v roku 2024, zatiaľ jasne neodpovedala. Opätovnú kandidatúru nevylúčila a prisľúbila, že ak sa vo voľbách bude uchádzať o hlasy voličov, kandidatúru ohlási skôr ako Andrej Kiska, ktorý tak urobil menej ako rok pred voľbami.

Domov
Zdieľať
Diskusia