Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2021, 17:01
Čas čítania 0:34
Kamila Šebestová

VIDEO: Tlačovku austrálskej ministerky prerušil veľký pavúk. Liezol jej po tele, kým hovorila o nových opatreniach

NEWS AUSTRÁLIA KORONAVÍRUS ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Exotický hmyz nie je v Austrálii ničím nezvyčajným. Občas sa vyskytne aj na tlačových konferenciách.

„Môže dať niekto zo mňa dole toho pavúka?“ hovorí ministerka zdravotníctva Yvette D’athová priškrteným hlasom počas tlačovej konferencie.

Snaží sa zachovať pokoj, no je vidno, že pre obrovského pavúka znervóznela. Prerušil ju vo chvíli, keď oznamovala verejnosti nové opatrenia týkajúce sa koronavírusu. 

„Budem teraz predstierať, že mi ten pavúk nevadí,“ žartovala nervózne. „Ale, prosím, povedzte mi, ak sa priblíži k mojej tvári,“ dodala. Viacero ľudí k nej pristúpilo a snažilo sa jej pomôcť. Ministerke sa nakoniec podarilo pavúka striasť a vybral sa iným smerom. 

Tento typ pavúka v Austrálii nazývajú huntsman, teda lovec. Nie je to tarantula, no vzhľadom ju nápadne pripomína. 

Nohy tomuto druhu pavúka dokážu narásť do veľkosti 15 centimetrov. Aj keď je exotický hmyz každodennou súčasťou života obyvateľov Austrálie, zjavne im je stále nepríjemné, keď sa ocitne v ich bezprostrednej blízkosti. Tieto pavúky však podľa BBC väčšinou nehryzú a sú neškodné.

Domov
Zdieľať
Diskusia