Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2021, 12:27
Čas čítania 0:52
Ivan Koribanič

Toto sú osemfinálové dvojice Ligy majstrov. Prvé zápasy sú na programe v polovici februára

Toto sú osemfinálové dvojice Ligy majstrov. Prvé zápasy sú na programe v polovici februára
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj, AP
NEWS LIGA MAJSTROV
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Žreb prebehol vo švajčiarskom Nyone, kde má UEFA hlavné sídlo.

Z 8 základných skupín postúpilo už tradične 16 mužstiev. Pravidlá pri žrebe spočívajú v tom, že v osemfinále na seba nemôžu naraziť mužstvá z rovnakej ligy. Takisto si proti sebe nezahrajú ani tímy, ktoré proti sebe hrali v základnej skupine. Ak si to uvedieme na príklade, tak proti sebe v rámci prvého pravidla nemôže nastúpiť Manchester United a Liverpool.

Novinkou oproti minulosti bude, že vo vyraďovacej fáze už neplatí pravidlo o strelenom góle na súperovom ihrisku. To malo podľa starých pravidiel väčšiu váhu. Ak bude po novom v rámci klasického dvojzápasu nerozhodný stav, v druhom zápase spoznáme víťaza až po predĺžení, respektíve po pokutových kopoch.

Osemfinálové dvojice:
Benfica Lisabon vs. Real Madrid
Villareal vs. Manchester City
Atlético Madrid vs. Bayern Mníchov
Salzburg vs. Liverpool
Inter Miláno vs. Ajax Amsterdam
Sporting Lisabon vs. Juventus Turín
Chelsea vs. Lille
PSG vs. Manchester United

Úvodné osemfinálové duely sú naplánované na 15., 16., 22. a 23. februára. Odvety si mužstvá zahrajú 8., 9., 15. a 16. marca. Pri žrebe sú mužstvá rozdelené na tzv. nasadené a nenasadené. Medzi nasadené spadajú tie kluby, ktoré vyhrali svoje skupiny: Manchester City, Liverpool, Ajax, Real Madrid, Bayern Mníchov, Manchester United, Lille a Juventus. Tieto tímy majú výhodu domáceho ihriska v druhom, odvetnom zápase. 

Medzi nenasadené tímy, teda tie, ktoré skončili vo svojich skupinách druhé, patria: PSG, Atlético Madrid, Sporting Lisabon, Inter Miláno, Benfica Lisabon, Villareal, Salzburg a Chelsea.

Domov
Zdieľať
Diskusia