Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
11. decembra 2021, 15:15
Čas čítania 1:10
Tímea Krauszová TASR

Sulík dnes vypĺňal registrácie v očkovacom centre. Lekári tam odpovedajú na otázky o vakcínach, ak máš ešte pochybnosti

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Vo viacerých slovenských mestách sa v sobotu začala kampaň zameraná na podporu očkovania Darujme si Vianoce.

Vo viacerých mestách na Slovensku v sobotu odštartovala očkovacia kampaň s názvom Darujme si Vianoce. Do propagácie vakcín proti koronavírusu sa zapojili politici, športovci aj umelci, ktorí vyšli priamo do terénu a stretávajú sa s ľuďmi. Richard Sulík dnes v Bratislave pracuje ako administratívny pracovník pri registrácii, Vladimír Lengvarský a Eduard Heger boli v sobotu v Ivachnovej. V Trnave pomáhajú v očkovacom centre herci Divadla Jána Palárika Braňo Mosný a Vladimír Jedľovský.

Herec Divadla Jána Palárika Braňo Mosný počas registrácie na očkovanie proti ochoreniu covid-19 vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Trnave v sobotu 11. decembra 2021.
Herec Divadla Jána Palárika Braňo Mosný počas registrácie na očkovanie proti ochoreniu covid-19 vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Trnave v sobotu 11. decembra 2021. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Očkovaní do Vianoc

Do celoslovenskej kampane Darujme si Vianoce sa zapojil aj Bratislavský samosprávny kraj. Veľkokapacitné očkovacie centrum Bratislavského kraja na Národnom futbalovom štadióne navštívil v sobotu predpoludním podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík. Popoludní po ňom šichtu preberie minister životného prostredia Ján Budaj.

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

Kampaň odštartoval premiér v okrese Ružomberok. „Každý, kto dnes prišiel, prispel k tomu, aby Vianoce boli lepšie a aby mohla byť zdravotná starostlivosť poskytnutá pre kohokoľvek s inými diagnózami,“ povedal. V Ivachnovej prišlo v sobotu 62 ľudí, mnohí z nich ešte nemali ani prvú dávku. Podľa premiéra je dôležité, aby sme si takú dôveru, akú máme voči vakcínam, ktorými sa u nás očkuje roky, vybudovali aj voči vakcíne proti covidu.

Richard Sulík ako administratívny pracovník počas registrácie pred očkovaním.
Richard Sulík ako administratívny pracovník počas registrácie pred očkovaním. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Pochybnosti a otázky

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský pozval na očkovanie všetkých, ktorí dostanú druhú alebo tretiu dávku vakcíny, ale aj tých, ktorí ešte zaočkovaní nie sú. Lekári odpovedia aj tým ľuďom, ktorí majú v súvislosti s očkovaním strach či nezodpovedané otázky.

Kampaň, počas ktorej bude pripravené maximálne množstvo očkovacích kapacít na celom Slovensku, potrvá do 17. decembra. Ľudia sa môžu dať zaočkovať v 65 nemocniciach, 27 poliklinikách, 19 veľkokapacitných očkovacích centrách, 602 ambulanciách a je naplánovaných 178 výjazdov v obciach. Pripravených je viac ako 100-tisíc vakcín pre registrovaných a tiež desiatky tisíc pre neregistrovaných záujemcov.

Kvôli efektívnejšiemu manažmentu záujemcov o očkovanie ministerstvo odporúča registrovať sa na stránke www.korona.gov.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia