Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2021, 16:30
Čas čítania 2:54
Richard Balog

Móda REFRESHER: 5 tipov, čo si obliecť počas zimnej dovolenky na horách

Móda REFRESHER: 5 tipov, čo si obliecť počas zimnej dovolenky na horách
Zdroj: NET-A-PORTER, Moncler, Bogner
MÓDA MÓDA REFRESHER TRENDY
Uložiť Uložené

Vybavenie, v ktorom sa vyberieš do hôr a na lyžiarske zjazdovky, už dávno nie je len funkčné, o čom ťa presvedčí aj dnešný článok.

Zima v posledných dňoch dorazila takmer do všetkých kútov Slovenska, a to vrátane snehu, vďaka čomu môžeš konečne navštíviť svoje obľúbené lyžiarske strediská. Ihneď po Štedrom dni sa navyše otvoria brány hotelov a v prípade, že plánuješ načerpať sily do nového roka, nie je nič lepšie ako zimná dovolenka.  

Ak si potrpíš na vzhľade, športové vybavenie už dávno nie je len o funkčnosti, ale aj o dizajne a v dnešnom článku ti ukážeme 5 tipov, čo si obliecť na prechádzku v horskom prostredí aj na zjazdovku. V kurze sú okrem páperových búnd a hrejivých svetrov aj kombinézy a v prípade žien je to obuv do snehu od značky Moon Boot®, na ktorú stavili aj známe módne domy, napríklad Balmain.

Odporúčané
Toto sú najlepšie outfity Sloveniek a Češiek za november. Je tam parížsky chic aj kombinácia ako zo seriálu Sex v meste   Toto sú najlepšie outfity Sloveniek a Češiek za november. Je tam parížsky chic aj kombinácia ako zo seriálu Sex v meste 1. decembra 2021, 17:30

Páperové bundy 

Je ešte niekto, kto v posledných rokoch nedoplnil svoj šatník aspoň o jednu páperovú bundu? Ich čas práve nastal a skvelo nevyzerajú len k bežným outfitom do mesta, ale tiež v horskom prostredí a na zasnežených zjazdovkách, kam prirodzene patria. 

Práve univerzálnosť považujeme pri týchto modeloch za kľúčový faktor, keďže ceny za jednotlivé kusy sa pohybujú rádovo v stovkách eur a povedzme si úprimne, ak nie si profesionálny športovec, túto bundu si na svah neoblečieš viac ako niekoľkokrát v roku. To však neznamená, že máš siahnuť po nudnom farebnom vyhotovení.

Perfect Moment Polar Flare Corduroy Down Ski Jacket 

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Moncler Jasione Short Down Jacket 

Moncler
Zdroj: Moncler

The North Face Nuptse Down Puffer Jacket 

Selfridges
Zdroj: Selfridges

Moncler Grenoble Montmiral Jacket (Gore-Tex®)

Moncler
Zdroj: Moncler

Obuv

Najhorúcejším trendom v ženskej obuvi sú objemné topánky do snehu od značky Moon Boot®. My síce nepatríme medzi ich priaznivcov, avšak musíme uznať, že v niektorých prípadoch vyzerajú v rámci outfitu zaujímavo a sú inšpiráciou aj pre svetoznámych návrhárov na čele s Kimom Jonesom. 

Naopak, trend masívnych podrážok, ktorý v priebehu posledných rokov plynulo prešiel z tenisiek na zimnú obuv, si získal našu pozornosť – od elegantných čižiem cez robotnícke topánky až po športové modely. Siahneš po cenovo dostupnejších modeloch z dielní značiek Massimo Dutti či Flattered, po takmer nezničiteľnej klasike od talianskej značky Diemme alebo si tentoraz dopraješ high-endové krásky za viac ako 500 eur?

Jimmy Choo Shell Ankle Boots

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Moon Boot® Shedir Snow Boots x 8 Moncler Palm Angels

Moncler
Zdroj: Moncler

Massimo Dutti Leather Boots

Massimo Dutti
Zdroj: Massimo Dutti

Diemme Rubber & Suede Duck Boots

MR PORTER
Zdroj: MR PORTER

Stredné vrstvy

Hrubá páperová bunda je síce zárukou tepla aj v mínusových teplotách, no vyzliecť sa po dni strávenom na svahu či v prírode rovno do termobielizne nie je najlepší nápad. Ak nemáš vo svojom šatníku aspoň jeden kvalitný sveter či rolák, mal by si to zmeniť. Túto kúpu nebudeš ľutovať. 

Nemusíš sa obávať, perfektné kúsky z materiálov ako vlna či kašmír nájdeš v ponuke značiek COS, Massimo Dutti a podobne aj za menej ako 150 eur. My preferujeme jednofarebné modely v neutrálnych tónoch, ale v prípade lyžiarskych outfitov nepohrdneme ani neónovými farbami či abstraktnými motívmi hôr. Spomedzi prémiových výrobcov odporúčame skontrolovať online obchody We Norwegians či Bogner. 

COS Knit Jumper

COS
Zdroj: COS

We Norwegians Merino-Wool & Cashmere-Blend Sweater 

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Bogner Cashmere Pullover 

Bogner
Zdroj: Bogner

MR P. Stand-Collar Ribbed Virgin-Wool Sweater

MR PORTER
Zdroj: MR PORTER

Bogner Cashmere-Blend Half-Zipper Pullover 

Bogner
Zdroj: Bogner

Kombinézy

Jeden z najvýraznejších ženských trendov 80. a 90. rokov minulého storočia je konečne späť. Ak si v posledných sezónach striedala len klasické bundy s nohavicami, teraz je správny čas vyskúšať niečo nové.

V kurze sú výrazné farebné modely s retro motívmi, my však odporúčame siahnuť po nadčasových vyhotoveniach, ktoré vydržia niekoľko sezón. Krok vedľa neurobíš produktmi z dielní značiek Cordova, Perfect Moment, Fusalp či Moncler Grenoble, no priprav sa na astronomické cenovky. Snažili sme sa preto vybrať aj cenovo dostupnejšie kombinézy pre každý rozpočet. Stačí už len zapnúť zips a vyraziť na svah. 

Fusalp Clarisse Two-Tone Ski Suit

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Cordova Ski Suit 

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Doplnky

Fantázii sa medze nekladú a to platí v umení aj pri výbere zimných doplnkov. Tohtoročná lyžiarska sezóna je bohatá na rôzne trendy, spomedzi ktorých si našu pozornosť najviac získali kukly. Návrhári popredných značiek predstavili okrem klasických variantov z technických materiálov aj vlnené modely so zdobením. 

Ak je kukla na tvoj vkus príliš extravagantná, siahni po klasickej bavlnenej čiapke a na svahu určite nezabudni na prilbu. Klasický šál môžeš v horskom prostredí vymeniť za páperový variant, aký majú v ponuke napríklad značky Jil Sander či Moncler. Čo sa týka rukavíc, tentoraz „trendujú“ mittens alebo v preklade palčiaky – rovnako pre ženy, ako aj mužov. 

Massimo Dutti Knitted Wool Hat

Massimo Dutti
Zdroj: Massimo Dutti

Fendi Stretch-Jersey Ski Balaclava 

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Snow Peak FR 2L Shell Down Mittens 

MR PORTER
Zdroj: MR PORTER

Jil Sander Down Scarf 

Jil Sander
Zdroj: Jil Sander

Stella McCartney Wool Balaclava

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER
Domov
Zdieľať
Diskusia