Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2021, 16:17
Čas čítania 0:42
Eduard Starkbauer TASR

Pes ani mačka pod stromček nepatria. Sloboda zvierat varuje, že sviatočný dopyt hrá do kariet nelegálnym množiteľom

NEWS PES VIANOCE
Uložiť Uložené

Nelegálni množitelia domácich zvierat ich ponúkajú najmä na internete.

Občianske združenie Sloboda zvierat dnes podobne ako pred každými Vianocami dáva na známosť, že domáce zvieratá nepatria pod stromček. Upozorňuje, že zvýšený dopyt vo sviatočnom období motivuje k aktivite priekupníkov a ilegálne chovy. Informovala o tom predsedníčka Slobody zvierat Pavla Dugovičová.


Podľa nej je „zviera živý tvor a nedá sa po sviatkoch vymeniť za iný model ani vrátiť. Je to záväzok na dlhé roky. Odrádzame najmä od živých prekvapení bez predošlej dohody s obdarovaným“.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sloboda Zvierat (@slobodazvierat)

Počet zvierat v útulkoch je dlhodobo na hranici plnej kapacity a adopcie ho nestíhajú znižovať dostatočne rýchlo. Čísla hovoria za všetko. Až 997 psov a mačiek z útulku na bratislavských Poliankach si našlo v roku 2021 nový domov, avšak až 1 769 nových putovalo opačným smerom.


Sloboda zvierat požaduje v oblasti množenia spoločenských zvierat zmenu legislatívy a v rámci príslušnej kampane upozorňuje, že „masoví producenti šteniat a mačiat chovajú rodičov aj mláďatá v krutých podmienkach, ktoré nie je možné kontrolovať, pokým štát nezavedie povinnú registráciu chovov spoločenských zvierat a nezačne regulovať ich internetový predaj“.

Domov
Zdieľať
Diskusia