Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2021, 16:30
Čas čítania 5:30
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších hier na december a január. V singleplayerovkách a v multiplayeri strávime počas Vianoc stovky hodín

10 najočakávanejších hier na december a január. V singleplayerovkách a v multiplayeri strávime počas Vianoc stovky hodín
Zdroj: Riot Games
TECH
Uložiť Uložené

Nezávislé indie hry ovládnu december a január, no tešiť sa môžeš aj na obrovské blockbustery. Na svoje si tentoraz prídu viac majitelia Xbox Series X/S.

Blíži sa koniec roka a my pokračujeme v pravidelnej rubrike zo série Aké hry vychádzajú, v ktorej si každé dva mesiace predstavujeme najočakávanejšie hry na ďalšie dva mesiace. Po nabitom októbri a novembri sa teda pozrieme na december 2021 a január 2022.

V istom zmysle slova to vyzerá ako ticho pred búrkou (jar 2022 bude extrémne nabitá veľkými hrami), no aj tak sa nám podarilo nájsť hneď niekoľko titulov, ktoré ti spríjemnia vianočné obdobie. 

Ak nie je uvedené inak, všetky hry pre PS5 a Xbox Series X/S fungujú aj na old-gen verziách konzol: PS4 a Xbox One.

Odporúčané
Tvorcovia Doomu pred vydaním nespali a pracovali 30 hodín nonstop. Pri jeho vydaní padali servery a lámali sa rekordy v predaji Tvorcovia Doomu pred vydaním nespali a pracovali 30 hodín nonstop. Pri jeho vydaní padali servery a lámali sa rekordy v predaji 2. decembra 2021, 12:30

Solar Ash – 2. 12. (Playstation 5, PC)

Páčilo sa ti Pathless, Hyper Light Drifter, Abzu či Haven? Ak tieto hry nepoznáš, v prvom rade prichádzaš o nesmierne kvalitné tituly. Hra Solar Ash im je podobná estetickým dizajnom, ale aj rýchlym pohybom hlavnej postavy na štýl Pathless. Hra od tvorcov Hyper Light Drifter zobrazí súboje hráča s obrovskými príšerami vo fantasy svete, kde nič nie je skutočnou prekážkou. 

Hra dostala veľmi pozitívne recenzie (na Metacriticu svieti priemerné hodnotenie 79 zo 100), v ktorých sa chváli výtvarné spracovanie prostredia a príbeh. Hrateľnosť je na tom zo začiatku dobre, ale ku koncu sa môže zdať trochu repetitívna. Trailer nižšie ti hru dokonale predstaví, keďže v tomto prípade naozaj platí, že je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť. 

Chorus – 2. 12. (Playstation 5, Xbox Series X/S, PC)

Singleplayerová hra, ktorú si zamilujú fanúšikovia Star Wars, Star Fox a všetci, ktorí milujú súboje s vesmírnymi loďami. Hlavnou postavou je Nara, špičková pilotka, ktorá sa postaví nebezpečnému kultu ohrozujúcemu celú galaxiu. Čakajú ťa napínavé vesmírne súboje, nezabudnuteľné strety s obrovskými flotilami, ale aj príbehová vrstva. 

Ak sa ti páčila napríklad hra Star Wars Squadron, Chorus by mohla byť hra presne pre teba. Z trailerov to vyzerá na zábavnú, akčnú jazdu. 

Halo Infinite – 8. 12. (PC, Xbox Series X/S)

Vývojári z 343 Industries hru odložili o celý rok. Oplatilo sa, keďže Halo Infinite vyzerá graficky a technicky oveľa lepšie než pri svojom odhalení, ktoré sklamalo asi všetkých fanúšikov série. Master Chief bude čeliť klanu Banished na prstenci Zeta Halo (Halo ring).

Jeho cieľom je nájsť umelú inteligenciu s názvom The Weapon, s ktorej pomocou chce nájsť svoju priateľku a pravú ruku – umelú inteligenciu Cortanu. Zároveň musí čeliť hnevu lídra klanu Banished a všetkým nástrahám, s ktorými sa stretne.

Infinite je najväčšou Halo hrou vôbec s otvoreným svetom. Nejde o klasický open-worldový titul, no hra má množstvo obrovských lokácií, ktoré môžeš preskúmať. Podobne ako Gears of War séria svojím piatym dielom, aj Halo cieli na fanúšikov open-worldových titulov. Sem-tam ešte budú prítomné užšie koridory a uzatvorené oblasti, musíš sa však pripraviť, že nové Halo sa bude hrať o čosi inak.

Dôkazom toho je aj grapple hook, priťahovací hák, vďaka ktorému budeš môcť rýchlo zdolávať veľké vzdialenosti a šplhať na veže. A ak ťa veľmi neteší aspekt hry, ktorý z nej spraví čiastočný open-world, asi ťa nepotešíme ani tým, že na mape nájdeš viacero základní, ktoré budeš môcť oslobodiť a zahrať si ich v štýle open-worldových titulov od Ubisoftu.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 107086 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Spoznáš westernovú hru od tvorcov videohier Dishonored a Prey, ktorú si budeš chcieť okamžite predobjednať.
  • Ak sa ti páčilo Arcane, práve vyšla úžasná singleplayerová hra z rovnakého sveta.
  • Prečo sa bojíme o kvalitu Halo Infinite.
  • V čom bude revolučná hra Pokémon: Arceus a aká bude novinka od tvorcov Steamworld série.
Domov
Zdieľať
Diskusia