Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2021, 9:27
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš

Harabin si nasadil respirátor, keď si myslel, že ho nik nevidí. Proti rúškam bojoval na protestoch, na súde aj pred políciou

ZDRAVIE ŠTEFAN HARABIN
Uložiť Uložené

Štefan Harabin o sebe tvrdí, že je antirúškar. Hádal sa s policajtmi, kukláčmi a burcoval verejnosť. Keď ide do tuhého, respirátor si nasadil.

Antirúškara Štefana Harabina nafotili v správne nasadenom respirátore, snímku zverejnil portál Plus jeden deň. Neúspešný prezidentský kandidát má na sebe rovnakú bundu ako pred rokom na protestoch, na ktorých kričal na svojich priaznivcov, aby si dali rúška dole.

Harabin, ktorý neuspel ani v parlamentných voľbách, dlhodobo tvrdí, že opatrenia dodržiavať nemusí. Je ochotný sa pre to hádať s policajtmi aj príslušníkmi Zboru väzenskej a justičnej stráže. Naposledy ho pre neochotu nasadiť si rúško nepustili na súd s konšpirátorom Tiborom Rostasom. Na justičnú stráž kričal, aby zvliekla uniformu. 

Známy je aj prípad, keď mu chcela polícia doručiť písomnosti k obvineniu v súvislosti s nabádaním verejnosti na porušovanie opatrení. List od príslušníkov zákona si však neprebral, lebo ho na poštu nepustili bez rúška. „Pozvánky som nepreberal, lebo keď som išiel na poštu – a nenosím rúško, lebo nemám takú právnu povinnosť –, tak ma na poštu nepustili,“ hovoril Harabin. 

Sám seba v reportáži TV Markíza nazval „bezrúškovcom“ a „zdravým človekom, ktorý nemá právnu povinnosť nosiť rúško“.

Na Slovensku platí od štvrtka prísny lockdown v dôsledku výrazne zhoršenej epidemickej situácie. Po novom musia Slováci nosiť v interiéri povinne respirátor a v exteriéri aspoň rúško, ak sa nachádzajú minimálne dva metre od človeka, s ktorým nežijú v rovnakej domácnosti. Harabin tieto opatrenia, zdá sa, dodržiava. 

Domov
Zdieľať
Diskusia