Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 20:00
Čas čítania 1:04
Ema Stanovská

TOP 3 v utorok: Prezidentka žiada celoštátny lockdown, oligarchu Výboha obžalovali a SAV sa ospravedlnila za Blahu

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú top správy dnešného dňa.

Prezidentka žiada celoštátny lockdown

Prezidentka Zuzana Čaputová po návšteve ružinovskej nemocnice vyhlásila, že Slovensko boj s koronavírusom prehráva. „To, čo potrebujeme, je prestať šíriť bludy o covide, prestať tliachať o covide a začať počúvať odborníkov,“ skonštatovala Čaputová. „Neviem, čo ešte viac treba vidieť a počuť, aby sme zmenili prístup.“

Podľa prezidentky treba v krajine zaviesť lockdown, ktorý by sa mal dotknúť všetkých. Poukázala na množstvo hospitalizovaných, obetí, ale aj vyčerpaných zdravotníkov.

Viac sa dočítaš tu.

Zuzana Čaputová.
Zuzana Čaputová. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Oligarchu Výboha obžalovali

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na oligarchu Miroslava Výboha, informuje Denník N. Ide o trestný čin korupcie. Výboh, ktorý je aktuálne na úteku, je obžalovaný, že spáchal trestný čin prijímania úplatku vo veľkom rozsahu, za čo je najprísnejšia sadzba 10 až 15 rokov.

Viac sa dočítaš tu.

 

Miroslav Výboh.
Miroslav Výboh. Zdroj: Middlecap.com

Slovenská akadémia vied sa ospravedlnila za Blahu

Predsedníctvo Slovenskej akadémie vied sa dištancuje od vyjadrení poslanca Národnej rady SR Ľuboša Blahu, ktorý dlhodobo útočí na prezidentku Zuzanu Čaputovú. SAV tvrdí, že vyjadrenia podpredsedu Smeru „nespĺňajú ani základné požiadavky slušnosti a úplne sa vymykajú étosu, ktorým by sa mal spravovať vedec, člen akademickej obce“.

K príspevkom Blahu sa vyjadrujú, lebo je zamestnancom Ústavu politických vied SAV. Aj napriek tvrdým vyjadreniam však na tejto pozícii zostáva. 

Viac sa dočítaš tu.

Podpredseda strany Smer-SD Ľuboš Blaha.
Podpredseda strany Smer-SD Ľuboš Blaha. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Instagramový post dňa

Spevák Jacob Collier sa v marci zapísal do histórie ako prvý britský hudobník, ktorý vyhral Grammy za každý zo svojich prvých štyroch albumov. Dnes zverejnil video, ako spieva a hrá na gitare na streche svojej skúšobne, ktorá odteraz beží na solárne panely. Píše, že to bol „odjakživa jeho sen“ – v boji proti klimatickej kríze sú totiž podľa neho dôležité aj malé kroky.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jacob Collier (@jacobcollier)

Domov
Zdieľať
Diskusia