Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 13:11
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

Obžalovali oligarchu Miroslava Výboha. Za korupciu mu hrozí 15 rokov vo väzení

NEWS SÚDY
Uložiť Uložené

Miroslava Výboha budú súdiť za korupciu. Momentálne sa zdržiava v zahraničí, pravdepodobne v Dubaji.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na oligarchu Miroslava Výboha, informuje Denník N. Ide o trestný čin korupcie. Výboh, ktorý je aktuálne na úteku, je obžalovaný, že spáchal trestný čin prijímania úplatku vo veľkom rozsahu, za čo je najprísnejšia sadzba 10 až 15 rokov.

Oligarchu Miroslava Výboha obvinili ako sprostredkovateľa úplatku, ktorého prijímateľom bol vraj Peter Pellegrini. Skutok sa údajne stal ešte v roku 2014. Súčasný šéf politickej strany Hlas-SD bol v tom čase štátnym tajomníkom na ministerstve financií, prijatie úplatku popiera.

Podnikateľ Michal Suchoba polícii povedal, že oligarchovi Miroslavovi Výbohovi osobne odniesol 150-tisíc eur v 500-eurových bankovkách v krabici od luxusného šampanského Cristal. Výboh vraj na ďalšom stretnutí povedal, že „Pelle ďakuje“. Suchobova firma následne dostala lukratívnu štátnu zákazku. O vzťahu medzi Výbohom a Pellegrinim vypovedá aj ďalší spolupracujúci obvinený, exšéf finančnej správy František Imrecze

Výboh vinu popiera, momentálne sa nachádza v zahraničí. Už v auguste, keď ho obvinili, bol vraj pripravený spolupracovať s políciou. 

Petra Pellegriniho v kauze neobvinili, už však bol vypovedať na NAKA ako svedok. 

Domov
Zdieľať
Diskusia