Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. novembra 2021, 19:15
Čas čítania 1:12
Dominik Vetrák

Pekelné monštrá v Hellbound pečú hriešnikov zaživa. Nový juhokórejský seriál od Netflixu prekoná aj Squid Game

Pekelné monštrá v Hellbound pečú hriešnikov zaživa. Nový juhokórejský seriál od Netflixu prekoná aj Squid Game
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY HELLBOUND
Uložiť Uložené

Fanúšikovia objavili v Hellbound ďalší obrovský juhokórejský hit.

Koncom októbra sme po prvom traileri pre Hellbound prišli s článkom, kde sme tvrdili, že môže byť podobne úspešný ako Squid Game. Opäť išlo o projekt Netflixu z Južnej Kórey, a ako sa cez víkend ukázalo, mali sme pravdu.

Hellbound je v prvej trojke najsledovanejších Netflix projektov v mnohých krajinách vrátane Slovenska. 6-dielny seriál od režiséra Yeona Sang-hoa (Train to Busan) je na motívy mangy, ktorú sám vymyslel a ktorej príbeh rozšíril na plnohodnotný seriál. Ten teraz valcuje Netflix.

Odporúčané
RECENZIA: Arcane je najlepší seriál roka 2021 RECENZIA: Arcane je najlepší seriál roka 2021 22. novembra 2021, 17:30

Dej sa zameriava na obyvateľov Južnej Kórey, ktorí čelia nepredstaviteľnej hrozbe. Niektorí ľudia sa od nadprirodzených bytostí dozvedia, že o niekoľko dní zomrú. Nemôžu sa tomu nijako vyhnúť.


V tej chvíli sa objavia nebezpečné a silné monštrá, ktoré človeka brutálne zbijú a roztrhajú predtým, než ho zaživa upečú. Následne sa vyparia do vzduchu. Ide skutočne o nadprirodzené bytosti, démonov z inej dimenzie či pekla, alebo sa deje niečo úplne iné? To sa v priebehu seriálu dozvieš sám. Zďaleka to však na príbehu nie je to najzaujímavejšie. 

Keď totiž ľudia zistia, že umierajú len hriešnici, rýchlo a neľudsky sa proti nim spoja. Kóreu zrazu ovládne čierno-biely pohľad na spoločnosť, v ktorom sa ocitá aj predseda Novej pravdy, kultu, ktorý sa snaží ľudí zasvätiť do bezhriešneho života. Šéf kultu si hriech ohýba tak, ako sa mu to hodí, a pokrytecky rozdeľuje ľudí na dobrých a zlých.

Rozdeľuje spoločnosť nebezpečným spôsobom a vytvára napätie. Tvorcovia seriálu chceli cez pekelné bytosti v ľuďoch vytvoriť strach, pre ktorý sú ľudia schopní urobiť čokoľvek. V seriáli tak nepríjemným spôsobom zisťujeme, aké zlo v mnohých z nás drieme a nakoľko dokážeme stratiť svoju ľudskosť, keď akceptujeme utrpenie ostatných. 

Odporúčané
RECENZIA: Hellbound RECENZIA: Hellbound 23. novembra 2021, 17:30

Máme tu teda zaujímavú filozofickú stránku davovej psychológie, zárodky nebezpečného kultu, podmanivú fantasy zápletku, kvalitné herecké výkony, napínavú atmosféru a obstojné vizuálne triky. Hellbound sa pravdepodobne stane oveľa kvalitnejším dielom ako Squid Game.

Domov
Zdieľať
Diskusia