Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2021, 19:32
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Na Liptove dostaneš za očkovanie lístok na lyžovačku zadarmo. Aj takto chcú zachrániť zimnú sezónu

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Región Liptov pochopil, že sa z kritickej situácie dostane len vlastnými silami, a tak vymyslel zaujímavú kampaň.

Na Liptove sa blíži zimná turistická sezóna, ale epidemická situácia urobila cestovnému ruchu škrt cez rozpočet. Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Liptov preto vymyslela spôsob, ako motivovať staršiu generáciu k očkovaniu.

Každý obyvateľ okresu Liptovský Mikuláš vo veku nad 50 rokov dostane bezplatný lístok na lyžovačku alebo vstupenku do vodného parku, ak sa stihne dať zaočkovať do konca novembra. Cieľom kampane je zabezpečiť bezpečnú a najmä čo najlepšiu zimnú sezónu pre hotelierov, lyžiarske strediská, majiteľov ubytovacích jednotiek či vodný park.

lyžovačka, lyžovanie, lyže
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

„V cestovnom ruchu a pridružených službách pracuje na Liptove viac ako tisíc rodín. Nechceme, aby sa z nášho krásneho regiónu vytratil život. Chceme ho sem vrátiť a ponúknuť našim návštevníkom plnohodnotné podmienky na šport, relax, dovolenku a našim zamestnancom zachrániť pracovné miesta,“ vysvetlila Katarína Šarafínová z organizácie Región Liptov.

Šarafínová uviedla, že Liptov má stále šancu zachrániť zimnú sezónu, ale potrebuje na to spoluprácu ľudí, ktorí doteraz s očkovaním váhali. Podľa nej sa viac nemožno spoliehať na druhých a je potrebné ľudí z Liptova zachrániť po zdravotnej aj ekonomickej stránke vlastnými silami.

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

Región Liptov v spolupráci s mestami, obcami aj so žilinskou župou zorganizuje očkovanie priamo v mieste bydliska, ale aj v nákupných centrách v Liptovskom Mikuláši, aby vakcínu priniesol čo najbližšie k ľuďom.

Domov
Zdieľať
Diskusia