Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2021, 11:09
Čas čítania 0:44
Kamila Šebestová

Slovensko má momentálne najhoršiu epidemickú situáciu na svete

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE ZDRAVOTNÍCTVO
Uložiť Uložené

Naša krajina sa zmieta v tretej vlne a čelí kolapsu zdravotníctva.

Na Slovensku je momentálne najhoršia epidemická situácia na svete. Túto informáciu zverejnil Denník N, ktorý vychádzal z údajov portálu Our World in Data

V rebríčku krajín s počtom nakazených na milión obyvateľov sa Slovensko umiestnilo na smutnej prvej priečke. Týždňová incidencia je takmer 11 500 prípadov na milión obyvateľov.  

Tesne za nami sa umiestnilo Slovinsko s podobným počtom 11 068 prípadov a tretie miesto obsadilo Rakúsko s podstatne nižším počtom – 9 766.

koronavírus, očkovanie, Slovensko
Zdroj: Our World In Data

Kým Rakúsko sa vzhľadom na alarmujúcu situáciu v krajine rozhodlo zaviesť celoštátny lockdown a povinné očkovanie, na Slovensku sa zatiaľ zavádza dočasný lockdown pre nezaočkovaných. 

Je otázne, nakoľko nové opatrenia pomôžu. Jediným východiskom z tejto situácie je podľa vedcov očkovanie. Polícia bude intenzívne dohliadať na to, aby ľudia lockdown dodržiavali. Od pondelka budú teda nezaočkovaní v dočasnom lockdowne, ktorý znamená, že budú môcť navštevovať len esenciálne obchody a chodiť do práce. Presný prehľad opatrení si prečítaš v tomto článku

Odporúčané
Chorým prikladali na telá rozpolené ropuchy, natierali ich arzénom a piekli v peci. Toto všetko musel zvládnuť morový lekár Chorým prikladali na telá rozpolené ropuchy, natierali ich arzénom a piekli v peci. Toto všetko musel zvládnuť morový lekár 6. februára 2024, 9:30

Situácia na Slovensku sa naďalej zhoršuje. Zdravotníci hovoria o kolapse, štvrtá vlna ich núti vyberať si, koho napoja na pľúcnu ventiláciu. Dnes počet prípadov opäť dosiahol nový rekord – podľa 27 267 PCR testov pribudlo 9 171 nakazených.

Domov
Zdieľať
Diskusia