Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2021, 12:09
Čas čítania 0:44
Jakub Paulík

Veľké zmeny pri vstupe do Rakúska! Antigénový test ti už od pondelka stačiť nebude

NEWS RAKÚSKO
Uložiť Uložené

Pendleri budú mať stále výnimky.

Rakúsko rovnako ako Slovensko zápasí s návalom variantu delta a sprísňuje nielen opatrenia v štáte, ale aj na hraniciach. Ako informoval na Facebooku štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus, s negatívnym antigénovým testom sa do Rakúska od pondelka 22. novembra už nedostaneš.

Rovnako nebudú platné ani testy na protilátky. Cez hranice budeš môcť prejsť len v prípade, že si očkovaný, prekonal si ochorenie covid-19 alebo sa preukážeš negatívnym PCR testom. Výnimku z tohto pravidla budú mať pendleri. 

Pre nich však budú antigénové testy (nesmie ísť o samotesty) platiť iba 24 hodín a PCR testy 72 hodín. Pôvodne boli PCR testy platné 7 dní a antigénové testy 48 hodín. Pozor treba dávať aj na to, že v Rakúsku sa od 6. decembra skracuje platnosť očkovacích preukazov. Namiesto 360 dní budú platiť 270 dní.

Podľa webu Worldometers Rakúsko za celé obdobie pandémie zaznamenalo 1 011 465 prípadov koronavírusu. Dokopy v krajine s takmer 9 miliónmi obyvateľov koronavírusu podľahlo 11 903 ľudí. Na porovnanie, na Slovensku, ktoré má takmer 5,5 milióna obyvateľov, na koronavírus zomrelo 13 725 osôb.

Viac informácií o pravidlách pri vstupe do Rakúska nájdeš tu.
Domov
Zdieľať
Diskusia