Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2021, 9:22
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš TASR

Remišová v Tatrách brázdila uzavreté chodníky, hrozí jej pokuta takmer 7-tisíc eur

NEWS VERONIKA REMIŠOVÁ
Uložiť Uložené

V prípade preukázania priestupku môže inšpekcia uložiť pokutu do výšky 6 638,78 €.

Slovenská inšpekcia životného prostredia sa zaoberá pohybom vicepremiérky Veroniky Remišovej na turistickom chodníku počas zimnej uzávery. K prípadu eviduje dva občianske podnety. 


Ministerka investícií na sociálnej sieti vysvetlila, že 1. novembra išla po asfaltovej ceste na Popradské pleso, následne odbočila z cesty a po turistickom chodníku prešla asi 100 metrov ku kaplnke na Symbolickom cintoríne. „Ani mi nenapadlo, že práve na Sviatok všetkých svätých sa tento chodník na cintorín uzatvára, keďže v návštevnom poriadku Tatranského národného parku bola uzávera Symbolického cintorína tradične od 1. januára,“ bránila sa Remišová.

Poriadok medzičasom prestal platiť a momentálne platí vyhláška Okresného úradu Prešov.


Ak by SIŽP podľa hovorkyne úradu Tamary Lesnej vychádzala z výpovede Remišovej, má podozrenie, že ide o priestupok podľa zákona o ochrane prírody a krajiny, a to nedodržanie obmedzenia vyhláseného v národnom parku alebo jeho časti.

Domov
Zdieľať
Diskusia