Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2021, 10:41
Čas čítania 1:01
Ivan Koribanič

VIDEO: Real Madrid predstavil štadión budúcnosti. Na Bernabéu si zahrajú tenisti, basketbalisti, plocha poslúži aj ako výstavisko

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Real Madrid začal pred takmer dvomi rokmi s rekonštrukciou Štadióna Santiaga Bernabéu. Ten si podobne ako mnohé iné stánky žiadal modernizáciu. Hráči odohrali všetky domáce stretnutia na rezervnom Štadióne Alfreda di Stéfana.

V septembri sa futbal vrátil na takmer zrekonštruované Bernabéu. Hoci sa tam už dá hrať, jeho modernizácia sa ešte neskončila. Jej definitívny dátum stanovili na koniec roka 2022 a celkové náklady sú vyčíslené na 796,5 milióna eur.

Moderný a bezpečný

Real Madrid zverejnil video, na ktorom ukazuje, ako bude vyzerať štadión po rekonštrukcii. Pôjde o najmodernejší štadión na svete. Najzaujímavejšie na tom celom je, že pracovníci budú môcť odložiť trávnik pod štadión. Plocha bude slúžiť ako viacúčelové športovisko v jednom čase či výstavisko.



Podujatia nenaruší ani zlé počasie, pretože strecha štadióna bude zaťahovacia. Okrem ochrany pred dažďom či snehom ide aj o bezpečnostnú otázku, pretože zatiahnutá strecha ochráni ľudí pred prípadným teroristickým útokom. Známy je napríklad prílet aktivistu z Greenpeace na štadión Allianz Arena v Mníchove počas nedávnych majstrovstiev Európy. Paraglajdista pristál priamo na hracej ploche. Týmto gestom chcel upozorniť na emisie, ktoré produkuje značka Volkswagen. Zatiahnutá strecha od takéhoto pokusu odradí, podobne ako od priameho teroristického útoku lietadlom.


Tímová morálka je na víťaznej vlne

Realu Madrid sa túto sezónu herne darí, no v španielskej La Lige nie je jediným tímom, ktorému ide karta. Po dvanástich kolách má na konte 27 bodov rovnako ako Sevilla. Real je však na druhej priečke, prvý je Real Sociedad s 28 bodmi, ktorý má odohratý o jeden zápas viac. Real Madrid má aj dvoch najlepších strelcov z celej ligy. Prvým je Karim Benzema, ktorý zažíva jednu z najlepších sezón v kariére. Na konte má 10 gólov a 7 asistencií. Druhým je Brazílčan Vinícius Júnior so 7 gólmi a s 2 asistenciami.

Domov
Zdieľať
Diskusia