Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2021, 12:30
Čas čítania 7:37
Jakub Paulík

Jay Cutler: „fandí“ mu The Rock a miluje psy, pri ktorých hľadá útočisko. Štvornásobný Mr. Olympia a pokoriteľ Ronnieho Colemana

Jay Cutler: „fandí“ mu The Rock a miluje psy, pri ktorých hľadá útočisko. Štvornásobný Mr. Olympia a pokoriteľ Ronnieho Colemana
Zdroj: Wikimedia/Flickr/Morten Skovgaard
ŠPORT JAY CUTLER KULTURISTIKA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dlhé roky bol na Mr. Olympia číslom dva. Vďaka tvrdej drine nakoniec zdolal obrieho Ronnieho Colemana.

Na strednej škole bol netradičným príkladom „nerda“, ktorý stále chodil na párty a randil s dievčaťom starším o tri roky. Zábavu, na ktorej bolo asi 600 tínedžerov, im musela prísť rozpustiť polícia. Aj taká bola mladosť kulturistu Jaya Cutlera, ktorý dokázal poraziť legendárneho Ronnieho Colemana.

V ťažkých časoch sa rád obklopuje psami, ktoré ho dokážu pochopiť neraz azda lepšie než ľudia. Na pohľad vyzerá ako poriadne tvrdý chlap, ale pri čítaní dojemnej knihy si vraj dokáže aj poplakať.

V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo v mladosti nenávidel bratov a otca.
  • Ako si dokázal vypracovať telo aj bez posilňovne.
  • Ako reagoval po trpkej prehre s Dexterom Jacksonom.
  • Prečo mal problémy s políciou.
  • Ako sa pozerá na Ronnieho Colemana a Arnolda Schwarzeneggera.

Miloval párty s dievčatami, tvrdá práca mu smrdela

Jay Cutler vyrastal v americkom meste Sterling spoločne so šiestimi súrodencami (na fotografii nižšie), z ktorých bol najmladší. Od 11 rokov si privyrábal manuálnou prácou v rodinnom biznise a na jeho fotkách z tínedžerských čias vidno, že v dôsledku fyzicky namáhavej práce mal už vo veľmi mladom veku vypracovanú postavu. Veľa ľudí z jeho okolia si myslelo, že navštevuje posilňovňu, do ktorej však prvýkrát zavítal až ako 18-ročný.

„Ako 11-ročný som začal pracovať pre svojich troch bratov v betonárke. Práca v rodinnom podniku mi umožnila nielen zarobiť si skvelé peniaze, ale aj spoznať opodstatnenie pracovnej morálky a toho, ako sa k niečomu dopracovať,“ cituje slová Jaya Cutlera web Greatest Physiques

Odporúčané
Veteráni kulturistiky kedysi a dnes (FOTO). Od posilňovne ich neodradil vek ani amputácia nohy Veteráni kulturistiky kedysi a dnes (FOTO). Od posilňovne ich neodradil vek ani amputácia nohy 3. decembra 2023, 16:30

Za svoje neskoršie úspechy často ďakoval otcovi, ktorý do jeho hlavy vtĺkol zodpovednosť a poctivý prístup k práci. Vždy mu zdôrazňoval, že práca musí byť na prvom mieste. Jay Cutler preto pristupoval k povinnostiam inak ako mnohí mladí ľudia v jeho veku. Dokázal sa nastaviť na mentalitu, ktorá mu v jeho športovej kariére výrazne pomohla.

Ako tínedžer však tvrdú makačku neznášal a jej pozitíva dokázal oceniť až v dospelosti. Podľa vlastných slov bol vždy trochu introvert a nechcelo sa mu socializovať s ľuďmi. Na strednej škole sa však odtrhol z reťaze, začal byť medzi rovesníkmi populárny a užíval si neustálu zábavu. V jednom z videí na svojom youtubovom kanáli sa pochválil, že keď mal 14, randil so 17-ročným dievčaťom.

„Stále sme chodili na párty. Na strednej škole som sa zaujímal len o dievčatá a zábavu. A svojho otca a bratov som nenávidel. Mal som opicu a povedali mi, že musím vstávať a ísť o šiestej do práce,“ opisuje svoju mladosť Cutler.

Prezradil aj, že raz usporiadal párty, na ktorej sa zúčastnila polovica školy – približne 600 mladých ľudí. Keď raz prišli jednu z takýchto párty zaraziť policajti, Cutlerovi kamaráti im pomočili autá. Okrem toho neváhal porušovať zákony tým, že v 14 rokoch jazdil na aute bez vodičského preukazu, pričom ho chytila polícia.

Posilňovaniu sa začal na amatérskej úrovni venovať ako 18-ročný, no v kombinácii s neustálym pitím alkoholu a so zlou stravou by sa príliš ďaleko nedostal. Musel sa teda rozhodnúť, ktorú cestu si vyberie.

Jay Cutler.
Jay Cutler. Zdroj: Youtube/Mark Bell – Super Training Gym

Vtedajší partner jeho sestry zbieral bodybuildingové magazíny a pri pohľade na vypracovaných kulturistov si Jay Cutler povedal, že namiesto párty uprednostní posilňovňu.

Odporúčané
Legendy kulturistiky v minulosti a dnes (FOTO). Aj keď niektorým ťahá na 90 rokov, stále makajú Legendy kulturistiky v minulosti a dnes (FOTO). Aj keď niektorým ťahá na 90 rokov, stále makajú 28. októbra 2023, 12:30

„Svalnatú postavu som mal už z práce v rodinnom podniku s betónom, tak som sa rozhodol, že to chcem posunúť trochu ďalej a skúsim vyzerať ako chlapi z časopisov,“ povedal v interview pre Muscle & Fitness.

Na strednej škole sa Cutler spoznal aj so svojou neskoršou manželkou Kerry, ktorú si v roku 1998 zobral za ženu. Tá ho v jeho športovej kariére od začiatku podporovala a dokonca začala spoločne s ním cvičiť v posilňovni.

Veľký muž s krehkým srdcom plným lásky k psom

Po strednej škole si podal prihlášku na Quinsigamond Community College, kde v roku 1993 získal titul z trestného práva a plánoval sa zamestnať ako dozorca vo väzení, uvádza web Greatest Physiques. So svojou vypracovanou postavou by si určite vedel získať u niektorých trestancov rešpekt, no kroky Cutlera nakoniec viedli ku kariére bodybuildera.

V tom istom roku sa Cutler zúčastnil na prvej súťaži s názvom NPC Iron Bodies Invitational Show. Mladý dvadsiatnik na súťaži zožal svoje úvodné úspechy prevalcovaním všetkých súperov. Keď mal Cutler iba 23 rokov, dostal profesionálnu kartu, čím získal vstupenku do sveta elitných kulturistov.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 105339 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo sa cíti lepšie v spoločnosti psov než ľudí.
  • Pri ktorej knihe plakal.
  • Čo povedal Ronnie Coleman na to, že ho porazil Jay Cutler.
  • Ako vyzerá jeho súkromné domáce kino a ktoré filmy má najradšej.
  • Ako v posilňovni narazil na The Rocka, ktorý je jeho fanúšik.
Domov
Zdieľať
Diskusia