Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2021 o 8:53
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Minister Naď o futbalových bitkároch: Sú to opice, nepatria na verejnosť

NEWS FUTBAL
Uložiť Uložené

Minister obrany Jaroslav Naď nešetril kritikou.

Násilníkov na futbalovom štadióne kritizujú aj politici, ktorí zároveň navrhujú riešenia, ako podobným situáciám predchádzať. Predseda výboru pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa vidí riešenie napríklad v zavedení inštitútu rýchlosudcu, ktorý by okamžite zásah vyriešil a našiel vinníkov. 

Minister obrany Jaroslav Naď nešetril kritikou. „Sú to opice, ktoré nepatria na žiadny šport, na žiadne ihrisko ani do verejnosti. Verím, že toto bude ďalší dôvod, prečo sa ako spoločnosť s týmito opicami vysporiadame a nedovolíme im, aby kazili výchovu našich detí. A aby sme my kvôli týmto opiciam museli trpieť,“ povedal pre TV Markíza.

Minister vnútra Roman Mikulec si rovnako myslí, že v tomto prípade nešlo o športové správanie. „Ukázali, že im nejde o šport ani o nič iné, iba aby sa tam jedni s druhými pobili,“ vyhlásil. 

Podľa bezpečnostného analytika Martina Královiča zlyhali najmä organizátori, ktorí mali zabrániť tomu, aby si ultras priniesli na štadión pyrotechniku a nebezpečné predmety. Zároveň nemali umožniť presun agresívnych bitkárov po ihrisku k druhému táboru.

Odporúčané
KVÍZ: Otestuj svoju pamäť a zisti, ako pozorne si sledoval/-a EURO 2024 KVÍZ: Otestuj svoju pamäť a zisti, ako pozorne si sledoval/-a EURO 2024 18. júla 2024 o 11:30

Momentálne je zákon nastavený tak, že políciu síce organizátori môžu privolať, ale zásah by následne museli zaplatiť. Pravdepodobne aj to je dôvod, prečo usporiadatelia v snahe ušetriť radšej nekonajú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia