Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2022, 21:34
Čas čítania 0:38
Dominik Vetrák

Hra FIFA mení názov. Budúci rok vyjde namiesto FIFA 24 titul EA Sports FC 24

Hra FIFA mení názov. Budúci rok vyjde namiesto FIFA 24 titul EA Sports FC 24
Zdroj: EA
TECH EA SPORTS FC 24
Uložiť Uložené

EA oznámila, že ďalší ročník najobľúbenejšej futbalovej série mení názov.

Spoločnosť EA (Electronic Arts), ktorý vyrába a vydáva hry, oznámila, že budúcoročný diel FIFA 24 nevyjde pod klasickým názvom. Namiesto toho sa bude volať EA Sports FC 24. EA sa nedohodla na spolupráci s organizáciou FIFA.

Jedným z dôvodov, prečo sa tak stalo, je údajne jedna miliarda dolárov, ktoré FIFA požadovala od EA výmenou za to, že EA bude exkluzívne využívať značku FIFA na svojich hrách. Tvorcovia tvrdia, že okrem názvu sa nič iné nezmení a bude to rovnaká hra ako predošlé diely.

Odporúčané
Game Pass: prečo je to najlepšia herná služba v histórii, ako môžeš zdieľať heslo na účet a ktoré hry sú najlepšie? Game Pass: prečo je to najlepšia herná služba v histórii, ako môžeš zdieľať heslo na účet a ktoré hry sú najlepšie? 29. apríla 2022, 16:30

FIFA vychádza každoročne už od roku 1994. EA Sports vtedy vydalo prvú futbalovú hru s licenciou od futbalovej organizácie FIFA. Odvtedy spoločnosť EA predala stovky miliónov kópií hier a EA na nich zarobila miliardy dolárov – či už priamym predajom hier, alebo predajom mikrotransakcií a rôznych bonusov do FUT režimu.

Pred pár dňami však vyšlo na povrch, že EA Sports a FIFA možno nepredĺžia svoju zmluvu, v dôsledku čoho by sa FIFA od roku 2022 mohla volať inak. 

FIFA 24
Zdroj: EA
Domov
Zdieľať
Diskusia