Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2021, 11:30
Čas čítania 1:33
Martin Mičuda

Nový Lexus LX láka na obrovskú masku, luxusný interiér a terénne schopnosti

Nový Lexus LX láka na obrovskú masku, luxusný interiér a terénne schopnosti
Zdroj: Lexus
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY LEXUS
Uložiť Uložené

Štvrtá generácia off-roadu je realitou.

Keď nám začiatkom leta Toyota predstavila úplne nový Land Cruiser, dalo sa čakať, že skôr či neskôr príde na scénu aj jeho luxusnejší derivát. Reč je o súrodeneckom Lexuse a jeho odnoži LX, ktorý zastupuje honosnejšie vyhotovenie slávneho off-roadu. To nám japonský výrobca predstavuje práve teraz, a to ako 4. generáciu, ktorá sa ukazuje takmer po 15 rokoch účinkovania predchodcu.

Odporúčané
Hyundai nás opäť prekvapil. Nové i20 N je bezkonkurenčné športové auto vo svojej cenovej hladine Hyundai nás opäť prekvapil. Nové i20 N je bezkonkurenčné športové auto vo svojej cenovej hladine 13. októbra 2021, 14:30

Aj napriek tomu, že LX netají svoj technický základ a na Land Cruiser sa podobá, oba konce karosérie boli, pochopiteľne, prispôsobené estetickému smerovaniu značky Lexus. Vzadu si tak miesto našli prepracovanejšie a vzájomne prepojené LED koncové svetlá. Oproti Toyote je odlišný aj nárazník, pribudlo viac chrómových prvkov, no a chýbať nemôže ani veľký nápis Lexus. Bočný pohľad ponúka takmer identické tvarovanie, najväčšia zmena je však vpredu, kde si miesto našla až nevídane obrovská maska.

Domov
Zdieľať
Diskusia