Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. júna 2021, 8:48
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

Off-roadová ikona bude mať nástupcu. Toto je úplne nová Toyota Land Cruiser

Off-roadová ikona bude mať nástupcu. Toto je úplne nová Toyota Land Cruiser
Zdroj: Toyota
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY TOYOTA
Uložiť Uložené

Land Cruiser série 200 spoznal svojho nástupcu.

Land Crusier je jedným z posledných mohykánov medzi poctivými off-roadmi v našich končinách. K medzigeneračnej výmene dochádza po približne 14 rokoch, počas ktorých Toyota slávny terénny model len priebežne modernizovala. Nový Land Cruiser série 300 je však od základov nový, o čom svedčí nová podvozková architektúra GA-F, no naďalej platí, že karoséria stojí na ráme.

 
Aj napriek tomu, že rozmery auta sa vôbec nezmenili, medzigeneračne mu výrobca znížil váhu o približne 200 kilogramov. Dominantným prvkom exteriéru je masívna predná maska, na ktorú sú priamo napojené úzke ledkové svetlomety. V závislosti od verzie a výbavy majú nárazníky prispôsobený tvar aj povrchovú úpravu. Toyota totiž ponúkne aj verziu GR-Sport s čiernym lakovaním v spodnej časti vozidla.

Toyota, Land Cruiser,
Zdroj: Toyota

Zásadnou obmenou prešiel kokpit, ktorý už vyzerá modernejšie a luxusnejšie. Centrom palubnej dosky je až 12,3" dotykový displej, zatiaľ čo pred vodičom sú naďalej analógové budíky. Medzi nimi sa nachádza rozmerný 9" displej palubného počítača. Toyota stále ostáva verná fyzickým ovládacím prvkom, ktoré majú intuitívnosťou uľahčiť prácu s vozidlom a jeho nastavením aj v náročných podmienkach.

Okrem samotných obrazoviek a moderného infotainmentu s podporou aplikácií Apple Carplay a Android Auto do ponuky začlenili aj head-upový displej, adaptívny tempomat, audiosústavu JBL, 360-stupňovú kameru s možnosťou snímať vozovku pod vozidlom či ionizátor vzduchu.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

Pôvodné atmosférické V8 nahradili dve preplňované V6. Benzínový 3,5-litrový agregát má výkon až 305 kW/415 koní a 650 Nm, zatiaľ čo naftovou alternatívou je 3,3-litrový turbodiesel s výkonom 227 kW/309 koní a 770 Nm. Štandardom je až 10-stupňová automatická prevodovka a, samozrejme, aj sofistikovaný pohon oboch náprav.

Aktuálne predstavený Land Cruiser 300 je priamym nástupcom súčasnej série 200, ktorá sa však u nás oficiálne nepredáva/nepredávala. Otázkou teda je, či nová séria 300 príde aj do Európy alebo tento segment na našom trhu naďalej zastúpi nemenej zaujímavý a schopný Land Cruiser 150. 

Toyota, Land Cruiser,Toyota, Land Cruiser,Toyota, Land Cruiser,Toyota, Land Cruiser,
Zobraziť galériu
(14)
Domov
Zdieľať
Diskusia