Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2021, 12:50
Čas čítania 0:37
Kamila Šebestová

Zasnežené Slovensko: Dnes napadol v týchto regiónoch prvý sneh

NEWS POČASIE
Uložiť Uložené

Pozri si, ako vyzerá zasnežená krajina.

Zasnežená Jasná či Tatry. Aj takto dnes vyzerá Slovensko. Napadol totiž prvý (zatiaľ jesenný) sneh. Obyvatelia zasnežených regiónov si fotia krajinu na mobil a nadšene pridávajú príspevky. 

Podľa SHMÚ dnes malo snežiť v deviatich regiónoch. Meteorológovia vydali aj výstrahu prvého stupňa pre viacero okresov. Konkrétne ide o Poprad, Banskú Bystricu, Brezno a Prievidzu. Výstraha tiež platí v celom Žilinskom kraji. Vo výške nad 900 metrov môže napadnúť jeden až štyri centimetre snehu.

počasie, sneh
Zdroj: SHMÚ

Sneh priniesol studený front, ktorý teraz postupuje cez Nemecko a Poľsko. Vo vyšších polohách, akou je napríklad Spiš a okolie, môže sneh skomplikovať dopravnú situáciu. Treba si dávať pozor aj na horských priechodoch. 

Dnes je chladno počas celého dňa, väčšinou 8 až 15 stupňov Celzia, na severe aj menej. „Ďalšiu dávku chladného vzduchu dostaneme cez víkend a situácia bude veľmi podobná ako tá predošlá. Podľa aktuálnych predpovedných materiálov by však mala byť posledná a po nej sa s veľkou pravdepodobnosťou začne otepľovať,“ upresnil SHMÚ.

Tatry, hory, sneh
Zdroj: IG/vysoketatry_horyzazitkov

Odporúčané
MAPA: Na Slovensku by mohol v noci napadnúť prvý sneh MAPA: Na Slovensku by mohol v noci napadnúť prvý sneh 12. októbra 2021, 16:13
Domov
Zdieľať
Diskusia