Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2021, 13:48
Čas čítania 0:47
Kamila Šebestová

Gynekológ diagnostikoval Španielke homosexualitu ako chorobu. 19-ročné dievča bolo zhrozené

NEWS LGBT+ ZDRAVIE ŽENSKÉ ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Doktor sa pacientke ospravedlnil, vraj sa pomýlil.

U gynekológa bola prvýkrát. Nervózne vstúpila do ambulancie a počas vyšetrenia otvorene povedala doktorovi, že sa jej páčia dievčatá. 19-ročná Alba Aragónová sa za svoju orientáciu nehanbila.

„Povedala som mu, že som lesba, lebo som si myslela, že to je dôležitá informácia pri predpisovaní liekov alebo stanovení nejakej diagnózy,“ uviedla Alba Aragónová pre The Washington Post

Lekára navštívila pre nepravidelnú bolestivú menštruáciu. Keď jej podal dokument s diagnózou, zamrazilo ju. Bolo na ňom napísané: 

„Aktuálne ochorenie: Homosexualita.“

Pacientka sa na nemocnicu sťažovala – obvinila ich z homofóbie. Nechápala, ako je možné, že sa jej takéto niečo stane pri vyšetrení v 21. storočí.

Gynekológ sa obhajoval slovami, že sa pomýlil. Vraj „ťukol na nesprávne tlačidlo, keď vypisoval diagnózu“. Toto tvrdenie podporila aj nemocnica. 

„Systém na počítači ponúka pri vypĺňaní administratívy rôzne možnosti. Ako povedal sám doktor, keď dokument vypĺňal, pomýlil sa a omylom vybral homosexualitu,“ vyhlásila hovorkyňa nemocnice Mar Sánchezová pre The Washington Post

Domov
Zdieľať
Diskusia