Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2021, 7:35
Čas čítania 0:35
Kamila Šebestová

Grécki neonacisti zbili v poslednom týždni za bieleho dňa dvakrát ľavicových aktivistov

NEWS EXTRÉMISTI GRÉCKO NACIZMUS
Uložiť Uložené

Podporovatelia extrémistickej strany Zlatý úsvit útočia na ľavicových aktivistov. Za posledný týždeň došlo už k dvom útokom.

Medzi gréckymi neonacistami a ľavicovými aktivistami je vojna. Za posledný týždeň došlo k dvom útokom na ľavicových aktivistov, informuje portál Vice News. Agresívni neonacisti zaútočili počas dňa na ľavico orientovaných demonštrantov.

Tí organizovali v Aténach pochod, na ktorom chceli vyjadriť nesúhlas s pravicovým extrémizmom. Obkolesili ich fašisti, ktorí ich začali biť palicami. Štyroch ľudí museli odviezť do nemocnice, polícia prišla na miesto až po 20 minútach. 

Na školskom proteste v Solúne podporovanom krajnou pravicou zatkli 6 ľudí.
Na školskom proteste v Solúne podporovanom krajnou pravicou zatkli 6 ľudí. Zdroj: TASR/AP Photo/Giannis Papanikos

Občania jednej krajiny sa pre rozdielne politické ideály nenávidia. „Fašisti boli ozbrojení palicami a organizovaní, sú to veľmi známi neonacisti,“ povedal pre grécku televíziu člen antifašistickej organizácie KEERFA. 

Domov
Zdieľať
Diskusia