Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2021, 17:30
Čas čítania 2:48
Daniel Mikolášik

Najväčšia módna akcia na Slovensku Fashion LIVE! sa vracia. Títo návrhári sa predstavia v novom centre Nivy

MÓDA FASHION LIVE! MÓDNY PRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Hlavnou témou bude SILUETA.

Najväčší festival módy na Slovensku sa opäť vracia do Bratislavy. Prípravy vrcholia, veľkolepá šou v réžii Fashion LIVE! odštartuje už o necelé dva týždne. Hlavnou témou aktuálneho ročníka je SILUETA. Tá sa odrazí na vizuáloch, ale aj na samotnej scéne podujatia.

Po ôsmykrát sa stretne výnimočná architektúra s módou, tentoraz v novom centre Nivy. Fashion LIVE! bude v tretí októbrový víkend 16. 10. – 17. 10. v industriálnych priestoroch na druhom podlaží multifunkčného centra.

Fashion LIVE!
Zdroj: Refresher/Daniel Mikolášik

„Každoročne sa snažíme previazať vizuálny jazyk podujatia so scénou. Keďže chceme návštevníkov prekvapiť, zatiaľ k scéne môžem povedať len toľko, že silueta bude to prvé, čo pri jednotlivých prehliadkach uvidia,“ povedala manažérka podujatia Zora Husarčíková.

Svoju účasť potvrdili známe mená domácej módnej scény ako Boris Hanečka, Petra Weingart, Lenka Sršňová alebo Martin Hrča. Priestor však dostanú aj nádejní dizajnéri Vysokej školy výtvarných umení (VŠVU), ktorých tvorba všetkých už nie jedenkrát veľmi milo prekvapila. 

Program Fashion LIVE! 2021PIATOK | 15. 10. 2021
17:00 Ateliér 343 (Natália Repkovská, Alexandra Kondáčová, Mária Štvrtecká, Ivana Janigová; Juliána Brnáková; Michaela Turanská)
18:00 MARINÁ
19:00 Silvia Zrebná
20:00 freier
21:00 Petra Weingart

SOBOTA | 16. 10. 2021
17:00 FRESH FASHION CONTEST powered by Tatra banka foundation | Petra Famlerová
18:00 Patrik Haaz
19:00 Veronika Kostkova wedding atelier
20:00 Puojd
21:00 Martin Hrča

NEDEĽA | 17. 10. 2021
17:00 Ostrovska createur
18:00 LUCIA KÜRTHI
19:00 Lenka Sršňová
20:00 Boris Hanečka
Proces tvorby kolekcie.
Proces tvorby kolekcie. Zdroj: Petra Famlerová

Unikátny moderný priestor

„Tento rok sme atmosféru 70. rokov našej poslednej lokácie zamenili za súčasný, čerstvo otvorený priestor, ktorý ešte dýcha novotou. Veľkorysý priestor v Nivy centre s impozantnými betónovými stĺpmi bude ideálnym miestom na návrat nášho podujatia po ročnej vynútenej korona pauze,“ povedala manažérka Fashion LIVE! Zora Husarčíková.

Odporúčané
Tech a móda dokopy? Dvaja slovenskí dizajnéri doplnili svoje kolekcie z MBFL! 23 tech novinkami od Samsungu Tech a móda dokopy? Dvaja slovenskí dizajnéri doplnili svoje kolekcie z MBFL! 23 tech novinkami od Samsungu 15. novembra 2023, 15:00

„Nivy vychádzajú svojou komplexnosťou a prístupom v ústrety aj tým najnáročnejším klientom. Naším cieľom je ponúknuť zákazníkom nevšedné prepojenia a koncepty a zároveň podporovať lokálne značky a udržateľnosť. Návštevníkom plánujeme sprístupniť aj slovenskú módu, preto sme veľmi radi, že môžeme v našich priestoroch uvítať podujatie, akým je Fashion LIVE!,” hovorí PR manažérka Nivy centra Beáta Móriová.

Fashion LIVE! bol v minulosti napríklad v modernistických priestoroch obchodného domu na Kamennom námestí alebo v priestoroch Starej tržnice. Na predvádzacom móle bude možné vidieť počas troch dní päť módnych prehliadok denne.

Fashion LIVE!
Zdroj: Fashion LIVE!

Okrem prehliadok aj fashion talk či výmena oblečenia na SWAPE

Program sa začína každý deň o 17.00 h. Počas celého podujatia sa bude snažiť naplniť vysnívanú predstavu dizajnérov celý produkčný tím spoločne s desiatkami vizážistov, kaderníkov, modelov a modeliek.

V duchu témy SILUETA sa bude niesť aj séria troch fashion talkov so známymi osobnosťami zo sveta módneho biznisu s názvom Fashion Talks Powered by EMMA. V rámci sprievodných podujatí budú môcť priaznivci udržateľnej módy vymeniť svoje nenosené oblečenie aj na módnom SWAPE, ktorý organizuje Fashion LIVE! v spolupráci s Platformou udržateľnosti.

Swap bude cez víkend, v sobotu 9. 10. a v nedeľu 10. 10., v časoch medzi 11.00 a 19.00 h. Swap je alternatívny spôsob získania „nových“ modelov do svojho šatníka. Cieľom je dostať čo najviac pekného a nositeľného oblečenia, ktoré len tak stojí v skrini, späť do obehu.

Odporúčané
Tretí deň Mercedes-Benz Fashion Live! ovládlo šialenstvo na móle: Kolekcie Hanečku a Krnáča ťa inšpirujú Tretí deň Mercedes-Benz Fashion Live! ovládlo šialenstvo na móle: Kolekcie Hanečku a Krnáča ťa inšpirujú 16. októbra 2023, 17:00

Viac informácií a podrobný program nájdete na stránke Fashion LIVE!. Vstupenka na všetky tri dni stojí 55 € a jednotlivé vstupy na deň 20 €. Lístky na podujatie nájdeš tu.

Fashion LIVE!
Zdroj: Fashion LIVE!
Na podujatí budú platiť protipandemické opatrenia podľa aktuálne platnej vyhlášky RUVZBA a covid automatu.

Pri vstupe na podujatie sa všetci návštevníci musia preukázať negatívnym výsledkom PCR alebo LAMP testu (nie starší ako 72 h) alebo negatívnym výsledkom antigénového testu (nie starší ako 24 h).

Výnimku z testovania majú osoby

a) ktoré sú najmenej 21 dní, ale nie viac než 90 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s dvojdávkovou schémou, pokiaľ nebola aplikovaná druhá dávka očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19,

b) ktoré sú najmenej 21dní, ale nie viac než 12 mesiacov po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s dvojdávkovou schémou, pokiaľ bola aplikovaná druhá dávka očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19,

c) ktoré sú najmenej 21 dní, ale nie viac než 12 mesiacov po aplikácii dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s jednodávkovou schémou očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19,

d) ktoré sú najmenej 21 dní a nie viac než 12 mesiacov po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19, ak bola prvá dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19,

e) osoba prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami,

f) ide o osobu do 10 rokov veku.
Domov
Zdieľať
Diskusia